10.4 C
Târgu Jiu
duminică, aprilie 11, 2021
AcasăPoliticLădaru vrea viceprimar, Cârciumaru îi spune pas

Lădaru vrea viceprimar, Cârciumaru îi spune pas

Candidatul ALDE la primăria Târgu-Jiu, Eduard Lădaru susţine că vrea să ajungă viceprimar la Târgu-Jiu. Primarul Florin Cârciumaru îi spune însă pas acestuia şi îi transmite liderului ALDE să vină cu o altă propunere pentru postul de vice.

Eduard Lădaru, candidatul ALDE Gorj la primăria municipiului, a anunțat că și-ar dori funcția de viceprimar la Târgu-Jiu, în urma obținerii unui post de consilier municipal. Deși Florin Cârciumaru, primarul municipiului Târgu-Jiu și-a exprimat deja refuzul de a lucra cu Lădaru, aldistul afirmă că nu PSD va desemna viceprimarul, ci ALDE, partenerul de alianță al social-democraților. Deși a fost un critic declarat al lui Florin Cârciumaru în campania electorală, Eduard Lădaru susține că nu înțelege refuzul categoric al acestuia de a-l accepta ca viceprimar la Târgu-Jiu. „Categoric sunt interesat de postul de viceprimar al municipiului Târgu-Jiu. Nu Florin Cârciumaru sau PSD stabileşte viceprimarul din partea ALDE, ci ALDE decide. Probabil că domnul Florin Cârciumaru s-a exprimat că nu doreşte să fiu la Târgu Jiu pentru că eu am declarat că nu voi fi niciodată viceprimarul lui Florin Cârciumaru, ci al municipiului. Eu nu ştiu de ce este afectat de acest lucru pentru că, potrivit legislaţiei publice în vigoare, viceprimarul este al Târgu-Jiului, nu al primarului Cârciumaru. Nu înţeleg care este nemulţumirea”, a declarat Lădaru la Radio Omega.

Borcan la CJ

În urma alegerilor locale, Eduard Lădaru ocupă prima poziție pe lista de consilieri locali ALDE, urmat de Dorin Tașcău și Doru Pârcălăboiu. În cazul în care Dorin Tașcău, ales și consilier județean, va opta pentru postul din Consiliul Județean, PSD va avea de ales pentru funcția de viceprimar între Eduard Lădaru și Dorin Pârcălăboiu. Se pare că Marius Borcan de la ALDE ar fi propus pentru postul de vicepreşedinte. Lădaru afirmă însă că PSD este obligat să accepte orice propunere venită din partea ALDE, altfel organizația condusă de Dian Popescu va rupe alianța cu social-democrații. „Şi la Consiliul Judeţean e clar. Aşa se va întâmpla şi la municipiu. Numai dacă vor să facă o alianţă cu altcineva, cu PNL, poate. Pentru vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, oricare dintre cei trei, Dian Popescu, Dorin Taşcău şi celălalt coleg, este potrivit. Oricare dintre ei ar aduce plus valoare în postul respectiv. Va fi decizia tot a partidului ALDE, nu a PSD”, a mai precizat Eduard Lădaru pentru Radio Omega.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -