Liberalii deţin majoritatea

0
21

Peste 1000 de delegaţi s-au reunit sâmbătă la Palatul Parlamentului în Consiliul Naţional al noului PNL. Potrivit, co-preşedintelui PNL Gorj, Dan Vâlceanu, de la Gorj au participat aproximativ 20 de membri din cele două partide.

În cadrul Consiliului Naţional al PNL, reunit în acest sfârşit de săptămână, s-a decis înfiinţarea noului for de conducere la nivelul fiecărui judeţ. Astfel, Comitetul Executiv Judeţean Gorj va fi dominat de către liberali, fiind format din 25 de membri, respectiv 14 din vechiul PNL şi 11 din PDL, membri ce vor fi aleşi de către Birourile Permanente Judeţene ale fiecărora dintre vechile partide, după cum a declarat co-preşedintele PNL Gorj, Dan Vâlceanu. „S-a stabilit înfiinţarea acestui Comitet Executiv Judeţean şi Comitetele Executive locale. Am stabilit câţi fac parte din aceste comitete dintr-o parte şi din cealaltă şi ponderea pe care o vom aplica în fiecare localitate. În judeţul Gorj vor fi 25 de membri în Comitetul Executiv Judeţean, 11 din fostul PDL şi 14 din fostul PNL. Ei vor trebui aleşi de către Birourile Permanente Judeţene ale fostelor partide”, a declarat Dan Vâlceanu. Termenul de înfiinţare a Comitetelor Judeţene Executive este de 28 februarie, iar al Comitetelor Locale Executive este de 31 martie. În acest sens, vicepreşedintele PNL Gorj, Gheorghe Orzan, a precizat că, în cursul săptămânii, va avea loc o şedinţă a Biroul Politic Judeţean. „Până la sfârşitul lunii martie trebuie să avem toate structurile la nivelul judeţului Gorj în aşa fel încât să intrăm în pregătirea alegerilor de anul viitor şi în mare măsură să consolidăm organizaţiile din teritoriu”, a declarat Gheorghe Orzan. Acesta a mai spus că vechile structuri vor funcţiona la fel până în 2017, atunci când va avea loc Congresul de Unificare a celor două partide. „Vor rămâne Birourile Politice Judeţene în continuare, iar organismul executiv este acel Comitet Executiv Judeţean ce se va forma şi toate deciziile vis-a-vis de membri, de completări, se iau de fostele Birouri ale celor două foste partide care rămân în funcţiune până în 2017 când se vor face alegeri de la nivel naţional până la nivel local”, a mai explicat vicepreşedintele Gheorghe Orzan.

Totodată, Consiliul Naţional al PNL a adoptat două rezoluţii, una dintre ele privind faptul că partidul îşi asumă guvernarea şi alcătuirea unei noi majorităţi parlamentare, iar cea de-a doua care priveşte sancţionarea Guvernului pentru felul în care a alocat bugetul către autorităţile locale. „Am avut două rezoluţii, una legată de Bugetul pe anul 2015 şi faptul că Guvernul a mărit decalajul la nivel de primării, dintre primăriile bogate şi primăriile sărace, adică primăria unui oraş ca Timişoara a primit mai mulţi bani, deşi nu aveau nevoie, iar primăriile mici care sunt în pragul de a nu avea cu ce să plătească salariile au avut de pierdut la alocarea bugetară şi o altă rezoluţie privind necesitatea ca acest Guvern incompetent să fie schimbat printr-o moţiune de cenzură”, a mai declarat Dan Vâlceanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here