Liberalii s-au pus pe racolat primari! Trei edili, pe lista de transferuri a lui Puiu Diaconescu

0
32

PNL Gorj face achiziții politice pentru viitoarele alegeri. Vicepreședintele Puiu Diaconescu își dorește în partid mai mulți primari în funcție, pentru ca liberalii să aibă un cuvânt mai greu de spus la nivel județean. Ion Ciocea, Robert Filip și Robert Păiuși sunt deja pe lista de transferuri a lui Puiu Diaconescu, asta în ciuda poziției mult mai rezervate a președintelui Dan Vîlceanu.

Independentul Ion Ciocea, primarul din Bustuchin, este în aceste zile ofertat atât de PSD, cât și de PNL, iar Puiu Diaconescu îi transmite deja că pesediștii îl vor doar pentru voturi. „Nu numai că i-am promis funcția de vicepreședinte la PNL lui Ion Ciocea, ci și locul 1 la Senat. Ion Ciocea ia peste 3.000 de voturi numai la Bustuchin. A fost un om care a mobilizat Valea Gilortului. Rămâne de văzut dacă se va întoarce în PSD, dar din punctul meu de vedere toată lumea îl vrea înapoi pentru voturi. Nu cred că PSD îi va oferi ce ar putea să îi ofere PNL” spune vicepreședintele PNL Gorj.

„Din 35 de membri, 30 ridică mâna pentru venirea lui Filip”

Scandalurile dintre Robert Filip, primarul ALDE al orașului Rovinari și Dian Popescu, l-au făcut pe Diaconescu să îi lanseze și acestuia o ofertă de nerefuzat. Edilul din Stejari este și el pe listă. „Cred că partidul și noi toți am putea să lucrăm cu Robert Filip. Personal sunt pentru venirea lui Filip la PNL. Cu mici excepții din partea unora care ar avea un interes personal, cred că este binevenit. Fac pariu că din 35 de membri ai Biroului Politic, 30 ridică mâna sus pentru venirea lui Filip. Este vorba de a cântări posibilitățile de a aduce în rândul partidului un om care în 2020 câștigă alegerile indiferent de partidul de la care va candida. Așa trebuie să gândim dacă vrem ca liberalii să câștige cât mai mult în Gorj. Mai sunt primari care vor să vină la noi. Robert Păiuși vrea să vină la PNL și alții pe care nu pot să vi-i spun”, spune Diaconescu.

„Nu s-a pus problema până acum”

Președintele PNL Gorj, Dan Vîlceanu, spune că nu s-a pus deocamdată probleme primirii lui Robert Filip sau a altor primari în PNL. „E o dorință a domnului Diaconescu. Noi nu am avut niciodată o solicitare din partea domnului Filip de a veni către noi. Fiecare dintre noi avem simpatii și antipatii. Nu știu dacă ar fi bine primit Robert Filip în PNL, pentru că nu s-a pus problema până acum. Dacă va exista o asemenea dorință din partea domnului Filip, vom vedea ce spun colegii mei. Nu am discutat niciodată o astfel de oportunitate”, a precizat Vilceanu.

„Nu mă încântă această idee”

Primarul din Rovinari nu pare nici el dispus să accepte oferta lui Puiu Diaconescu și îi acuză pe liderii PNL că s-au înconjurat de oameni nepotriviți. „Apreciez ce spune domnul Puiu Diaconescu și îi mulțumesc, dar PNL, tocmai prin denumirea lui, înseamnă că trebuie să aibă o viziune liberală. Viziunea și oamenii pe care îi au în jurul lor nu fac cinste acestui partid și nu mă încântă această idee. Asta prin prisma oamenilor din acest partid, ca să nu mai discut de oamenii de la Rovinari. Un Barbu, un Chivu și alte câteva specimene de la ei nu sunt oameni care să reprezinte PNL. Unii și-au luat funcții de pe urma tatălui meu, iar ca să vii apoi și să bălăcărești un om mort și după doi ani de zile, nu mi se pare normal”, a fost reacția primarului Robert Filip.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here