Acasa / Headlines / Lider PNL: nu aș lua locul guvernului Dăncilă

Lider PNL: nu aș lua locul guvernului Dăncilă

După ruperea dintre PSD și ALDE, pe buzele opoziției stă cuvântul moțiune de cenzură. Liberalii se bat cu pumnul în piept că vor depune documentul, însă, cu condiția unei majorități în Parlament. La Gorj această ruptură a alianței nu modifică prea mult scena politică.

Actul celor din ALDE este văzut de foștii aliați, PSD, ca un gest de iresponsabilitate. „În această perioadă, mai mult ca niciodată, România are nevoie de stabilitate, de guvernare serioasă pentru ca promisiunile făcute românilor să fie îndeplinite. Partidul Social Democrat va continua să guverneze, chiar și fără ALDE, pentru a implementa măsurile cuprinse în programul național de guvernare prezentat la alegerile din 2016.Unit și mai responsabil ca niciodată, PSD are capacitatea și resursele necesare continuăriil guvernării țării și depășirii unei eventuale crize politice. PSD este singurul partid responsabil din România care își asumă guvernarea și după ruperea Coaliției. România nu se negociază! În afară de restul partidelor care preferă doar circul, interesele obscure și răfuielile politice, PSD a înțeles că românii au nevoie de programe și măsuri solide de guvernare, au nevoie de pensii, salarii majorate, dar și de infrastructură și agricultură viabile. Toate acestea reprezintă pentru noi, social-democrații, priorităţile şi argumentele pentru care vom continua să guvernăm. PSD niciodată nu a fugit de responsabilități, singura strategie fiind cea legată de creșterea bunăstării românilor”, a declarat senatorul PSD Florin Cârciumaru

„Va fi foarte greu”

Această mișcare politică ar putea fi urmată de o moțiune de cenzură depusă de PNL. Președintele organizației municipale susține că situația este una neclară, Romanescu  punctând că dacă ar avea putere de decizie nu ar prelua Guvernul. „E o nebunie totală. Dacă mă întreabă cineva la momentul acesta ce se va întâmpla peste o săptămână sau o lună, nu am un răspuns. Politic, cred că România nu a mai întâlnit o astfel de situație de instabilitate totală dinainte de 1989. Toată lumea este la putere. Va fi foarte greu să elimini toți oamenii ALDE din colaborarea cu PSD, și vorbim de vicepreședinți de consilii județene, directori puși pe diverse funcții, președinți de agenții și așa mai departe. Ce fac, rămân sau nu împreună? După părerea mea, dezlipirea nu se va face foarte ușor. S-a făcut doar declarativ, dar până la nivel de firul ierbii e mult până se poate realiza o astfel de despărțire dintre PSD și ALDE. Nu știu cine are de câștigat, dar de pierdut pierd românii. O instabilitate de felul acesta nu face decât să afecteze și mai mult acest guvern incompetent. Până acum aveau majoritate și puteau măcar să impună anumite reguli, dar de astăzi guvernul este în minoritate. Dacă PNL va introduce o moțiune de cenzură, sper ca acest guvern să pice. Eu sunt convins că PNL poate să guverneze dacă pică acest guvern, dar nu aș lua locul guvernului Dăncilă ca singură formațiune. Ori găsesc o soluție de formare a guvernului cu o altă formațiune politică, și mă refer la USR sau alte partide politice, însă de unul singur, dacă PNL intră azi la guvernare, nu știu dacă face un lucru foarte bun. Va avea aceeași problemă ca toate guvernele de dinainte, adică va depinde permanent de un vot al unei formațiuni care poate să îi asigure majoritatea. PSD a devenit dintr-un partid de 60% un partid de 20 și ceva la sută. Oamenii politici sunt extrem de plimbăreți când e vorba de interesul lor. Vor pleca spre alte formațiuni care le vor asigura mandatele viitoare de parlamentari. Prevăd că vor fi parlamentari care vor părăsi PSD în perioada următoare. Sper eu că exclus să plece la PNL”, a declarat Marcel Romanescu.

ALDE, istorie

Liderul județean PMP susține că prin această mișcare, ALDE se îndreaptă spre prăpastie. „ALDE iese de la guvernare foarte târziu. Au constatat din sondaje că nu mai au nicio șansă și păcăliți de Ponta părăsesc guvernarea. Totodată, presiunile făcute asupra lui Tăriceanu au dus la această acțiune. Cred că asocierea cu Pro România este una nocivă care va duce la dispariția ALDE. S-ar putea ca PSD să-și mențină guvernarea profitând de nemulțumiții din ALDE și Pro România care vor aduce voturile necesare pentru menținerea unei Guvernări PSD. Nu cred că formațiunile de dreapta sunt decise să preia guvernarea. Vorbim de o perioadă proastă din punct de vedere financiar”, a declarat liderul PMP Gorj Nicole Davițoiu.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*