Liderii PD-L de la centru vor capul lui Manţog

0
16

Fostul lider al PD-L Gorj, Ionel Manţog, şi social-democratul Ion Vulpe au rămas condamnaţi la pedepsele de 1 an şi opt luni închisoare cu suspendare în dosarul „Strămutaţilor de lux”. Chiar şi în urma apelului făcut, fostul secretar de stat în Ministerul Economiei, Ionel Manţog, tot nu a putut să-i convingă pe magistraţii din Alba Iulia să-i ridice pedeapsa primită în aprilie de la Tribunalul Sibiu. Mai mult, Manţog şi Vulpe au mai primit la condamnările avute încă două pedepse pentru infracţiunile de fals în înscrisuri private. Cei doi au fost condamnaţi pentru obţinerea ilicită a două vile în cartierul Primăverii, strămutaţi de fosta Companie Naţională a Lignitului Oltenia.

În aceste zile, conducerea organizaţiei PD-L Gorj analizează situaţia lui Ionel Manţog, tot mai mulţi pedelişti susţinând excluderea acestuia din partid. De asemenea, Codul Etic al PD-L prevede ca membrii de partid care au suferit condamnări să fie excluşi din formaţiune. Deşi Manţog poate ataca decizia magistraţilor din Alba Iulia, liderii PD-L de la centru au dat directivă şefilor democrat-liberali de la Gorj să clarifice situaţia fostului secretar de stat al Economiei.

Au înşelat statul

În aprilie 2011, Tribunalul Sibiu a decis condamnarea lui Ionel Manţog la o pedeapsă de un an şi opt luni închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii şi achitarea pentru două infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi trei infracţiuni de fals în declaraţii. Instanţa de fond a dispus condamnarea lui Ion Vulpe la un an şi opt luni de închisoare cu suspendare pentru fals în declaraţii şi achitarea pentru infracţiunea de luare de mită. Magistraţii au hotărât ca Manţog să restituie suma de 1,4 miliarde de lei vechi, iar Vulpe 1,3 miliarde de lei vechi, banii fiind dobândiţi de cei doi prin săvârşirea infracţiunii şi pentru care părţile vătămate Societatea Naţională a Lignitului Oltenia, Complexul Energetic Rovinari şi Complexul Energetic Turceni nu s-au constituit părţi civile în cauză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here