11.5 C
Târgu Jiu
joi, mai 6, 2021
AcasăHeadlinesLiderii PNL s-au întâlnit la Târgu Jiu. Liberalii cer convocarea prim-ministrului pentru...

Liderii PNL s-au întâlnit la Târgu Jiu. Liberalii cer convocarea prim-ministrului pentru prezentarea execuției bugetare

Ședința Biroului Politic Național al Partidului Național Liberal s-a desfășurat, ieri, în premieră, în municipiul Târgu Jiu. Evenimentul s-a desfășurat la Ana Events, pe Insulița Jiului.

La această întâlnire au participat: președintele PNL, Ludovic Orban, secretarul general – Robert Sighiartău, prim-vicepreședinții – Iulian Dumitrescu, Raluca Turcan, Ilie Bolojan, Mircea Hava, vicepreședinții – Gheorghe Falca, Florin Cîțu, Vlad Nistor, membrii Biroului Executiv al PNL și președinții organizațiilor județene din țară. „Am avut marea onoare și bucuria să avem la Târgu Jiu Biroul Politic Național al Partidului Național Liberal. Este un eveniment care se desfășoară în premieră în județul Gorj. A fost o întâlnire la care au participat președinții organizațiilor județene din țară și Biroul Politic Executiv al Partidului Național Liberal“, a spus Dan Vâlceanu, președintele PNL Gorj.

„O recunoaștere a organizației Gorj și a succesului remarcabil înregistrat de Marcel Romanescu“

Liderilor liberalilor, Ludovic Orban, a spus că organizărea la Târgu Jiu a Biroul Politic Național al PNL este o recunoaştere a reultatelor foarte bune obţinute de organizaţia de la Gorj şi câştigarea funcţiei de primar de către Marcel Romanescu: „Am luat decizia de a organiza primul Birou Politic Național al Partidului Național Liberal după Congres în Târgu Jiu ca o recunoaștere a organizației Gorj și a succesului remarcabil înregistrat de Marcel Romanescu în bătălia pentru câștigarea funcției de primar și ca un semnal că noi, cei din conducerea Partidului Național Liberal, suntem alături de județul Gorj, de Dan Vâlceanu și de primarul ales al Târgu Jiului, pentru a-i susține cu toate puterile noastre în îmbunătățirea vieții locuitorilor din Târgu Jiu și din județul Gorj“.

Liberalii vor convocarea ministrului de Finanţe pentru prezentarea execuției bugetare

Ludovic Orban a precizat că s-au dezbătut mai multe teme, dintre care trei au fost mai importante: convocarea ministrului de Finanţe sau a prim ministrului, ordonanţele privind plafonarea pensiilor speciale şi plafonarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului. „Am dezbătut mai multe teme și aş enumera trei teme și deciziile pe care le-am luat. În privința sesiunii extraordinare a Parlamentului, la ora actuală nu este convocată o sesiune extraordinară, ci doar Birourile Permanente ale Camerei Deputaților și Senatului. Decizia noastră este de a le transmite colegilor noștri să participe la aceste reuniuni și să ia o poziție în funcție de ordinea de zi. Principala noastră solicitare este de a convoca ministrul de Finananțe sau prim-ministrul și de a prezenta execuția bugetară dezastruoasă pe primele șase luni ale anului și ce plan are Guvernul și ministrul Finanțelor, pentru a reuși susținerea cheltuielilor publice care au fost realizate prin creșterile de salarii în sectorul public și prin alte măsuri populiste, astfel încât România să nu intre în deficit excesiv, ca bugetul României să rămână echilibrat și să nu fie sacrificate investițiile publice, toate celelate categorii de cheltuieli, cum sunt cele pentru programele de sănătate sau pentru înzestrarea armatei“, a precizat Ludovic Orban.

În legătură cu emiterea ordonanţele pentru care guvernul a fost abilitat, Orban a spus: „Adoptarea acestor ordonanțe de urgență ne arată că guvernul acesta nu are niciun plan, că nu face altceva decât să aibă intervenții pompieristice pe ici, pe colo unde se mai naște câte un foc, că nu are capacitatea de anticipa evoluția în domeniul economic, fiscal-bugetar, social și că totul este o improvizație marca PSD, care nu face altceva decât să cârpească pe unde apar diferite găuri în buget“.

„Ordonanţa urgență dată de Guvernul PSD este o frecție la un picior de lemn“

Liderilor liberalilor a mai precizat că ordonanţa privind pensiile speciale nu rezolvă marile probleme din acest sistem: „Partidul Național Liberal are un mesaj foarte simplu: România are nevoie de un sistem de pensii care să se bazeze pe după principii foarte simplu: pensiile să fie calculate pe contributivitate, adică pe contribuția pe care a avut-o pensionarul cât timp a fost activ. De asemenea, un sistem de pensii care să asigure echitatea, echilibrul pensiilor, (…) un sistem de pensii care să asigure un grad de înlocuire echilibrat al salariului de către pensii. În momentul de față, în sistemul de contributivitate, procentul de înlocuire a venitului salarial prin pensie este de 50%, pe când în sistemul de pensii speciale este de 100%. Ordonanța de urgență dată de Guvernul PSD este o frecție la un picior de lemn, care nu rezolvă niciuna din marile probleme și inechități care există în sistemul de pensii din România.

PSD a votat eliminarea plafonului la indemnizaţiile pentru creşterea copilului

Un alt subiect pe care liberalii l-au analizat s-a referit la plafonarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului. „Al treilea subiect este legat de plafonarea indemnizațiilor. (…) Parlamentarii PSD au fost cei care au votat alături de PNL eliminarea plafonului la indemnizația pentru creșterea copilului şi acest lucru s-a întâmplat în urmă cu mai puțin de doi ani de zile. Culmea culmilor este că aceia care susțineau, în fruntea cu Liviu Dragnea, eliminarea plafonului sunt cei care astăzi introduc din nou acest plafon, care afectează dorința legitimă a celor care sunt merituoși și înregistrează venituri peste medie de a avea o familie de a-și crește copiii“, a mai precizat Oerban.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -