Liviu Andrei, contracandidatul lui Cârciumaru din partea MP

5
18

Mişcări politice pe final de lună, în judeţul Gorj. Deputaţii Scarlat Iriza şi Vasile Popeangă au fost prezentaţi, vineri seara, oficial şi validaţi ca membri ai Mişcării Populare Gorj, în cadrul unei şedinţe care a fost convocată mai mult de liderii de la centru, decât de cei de la Gorj. Odată cu trecerea acestora la partidul lui Traian Băsescu, şefii Mişcării Populare l-au convins, se pare, pe Liviu Andrei, subprefect de Bucureşti susţinut în funcţie de PSD, să candideze la alegerile locale, împotriva pesedistului Florin Cârciumaru la primaria Târgu Jiu.

Liviu Andrei, prefectul judeţului Gorj

Trecerea celor doi parlamentari la Mişcarea Populară nu a surprins pe nimeni, aceştia dând semne chiar înainte de sărbători că, împreună cu Dan Ilie Morega, doresc să se înscrie în partidul lui Traian Băsescu. Scarlat Iriza a fost ales deputat de Gorj în 2012 din partea PSD pe lista USL, din vara lui 2015 a demisionat din PSD şi a activat câteva luni ca independent în Parlamentul României. În noiembrie anul trecut, Iriza a anunţat că se înscrie în UNPR, însă, acesta nu a apucat nici măcar să participe la o şedinţă a Uniunii Naţionale pentru Progresul României pentru că deputatul a trecut la Mişcarea Populară. Iriza a plecat din PSD Gorj din cauza unor neînţelegeri cu Ion Călinoiu, şeful judeţului şi preşedintele Consiliului Judeţean Gorj. Tot din cauza divergenţelor cu Ion Călinoiu a plecat şi Vasile Popeangă din PSD. Popeangă susţinea în urmă cu câteva săptămâni că a primit oferte din partea mai multor formaţiuni politice, el înclinând încă de atunci spre Mişcarea Populară.
În conducerea partidului Iriza şi Popeangă nu vor fi simpli membri de partid, ci vor primi funcţii de conducere. Mai exact, joi, aceştia vor fi prezentaţi drept vicepreşedinţi ai Mişcării Populare, promovări care nu au fost, însă, pe placul lui Nicolae Daviţoiu, preşedintele organizaţiei Mişcarea Populară Gorj. Potrivit unor surse, liderii de la centru dorind ca organizaţia judeţeană de la Gorj să fie complet refăcută până la intrarea în campania electorală, având în vedere că Iriza şi Popeangă şi-au negociat venirea în Mişcarea Populară tot la Bucureşti.

Andrei, din nou în politică

Supriza cea mare pe eşicherul politic din Gorj vine tot din Capitală, de la Prefectura Bucureşti. Subprefectul Liviu Andrei urmează să adere şi el la Mişcarea Populară, în urma unor negocieri purtate de acesta chiar cu Traian Băsescu, fostul şef al Statului. Se pare că Andrei şi-a păstrat conexiunile cu foştii pedelişti care, în perioada Guvernului Boc, l-au menţinut pe acesta în funcţiile de inspector şcolar general la Gorj şi prefect al judeţului. Curios este faptul că Liviu Andrei, fost preşedinte executiv al PD Gorj, nu a rămas pe lângă nici când la guvernare au venit social-democraţii. Acesta a primit funcţia de subprefect al Capitalei, deşi liderii PSD de la Gorj nu au fost de accord. Acum, la doar trei luni pana la debutul campaniei electorale pentru alegerile locale, Liviu Andrei va intra, din nou în politică, tocmai la Mişcarea Populară, acolo unde şi-a regăsit mulţi colegi din PDL de la nivel central. Chiar dacă Andrei şi-a negociat intrarea în Mişcarea Populară la Bucureşti şi nu la Gorj, acesta va activa politic, mai mult ca sigur în judeţul nostru. Liviu Andrei va fi candidatul Mişcării Populare pentru câştigarea scaunului de primar al municipiului Târgu Jiu. Popularii au considerat că Ion Săvoiu nu ar fi fost un contracandidat redutabil pentru pesedistul Florin Cârciumaru, iar Marcel Romanescu a declinat oferta Mişcării Populare luând hotărârea de a rămâne în PNL, deşi îşi dorea mult să candideze la primăria Târgu Jiu. Astfel, în această săptămână Florin Cârciumaru îl va afla oficial şi pe cel de-al doilea contracandidat al său, liberalii desemnându-l în urmă cu o săptămână pe Octavian Lupulescu drept candidat pentru primăria municipiului.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here