Lupte aprige pentru putere în ALDE Gorj! Scarlat Iriza: „Voi fi contracandidatul lui Dian Popescu la funcția de președinte”

0
16

Dian Popescu are, oficial, contracandidat pentru funcția de președinte al ALDE Gorj. Nemulțumit că organizația județeană a ajuns „în moarte clinică”, senatorul Scarlat Iriza este hotărât să ceară la București organizarea de alegeri în filiala de la Gorj. Iriza spune că va fi contracandidatul lui Dian Popescu și amenință că dacă partidul nu își alege un nou președinte îi va pierde pe cei doi primari, de la Rovinari și Drăguțești.

În ALDE Gorj se dau lupte grele pentru putere. Scarlat Iriza s-a răzgândit și spune că își dorește șefia partidului, doar pentru a scăpa organizația județeană de Dian Popescu. Senatorul este hotărât să ceară în viitoarea ședință de la București organizarea de alegeri și îl acuză pe Dian Popescu că folosește partidul doar în scop personal. „Vom avea ședință de Birou Politic Executiv Național în care ne validăm foștii și viitorii miniștri și discutăm probleme organizatorice. Probabil va fi și o evaluare a fiecărei organizații județene în parte. Dacă Dian Popescu tot încurcă treburile pe aici, să se organizeze alegeri cât mai repede posibil. Dacă el va candida, eu voi fi unul dintre contracandidații lui. Ce s-o mai lălăim, că mergem cu interimatul de atâta timp. Dian Popescu își face de cap prin Gorj, nu dă socoteală la nimeni, conferințe de presă nu face, ședințe de Birou Politic Județean nu face.

„Denigrare la fiecare trei minute a primarului din Rovinari”

Iriza spune că în ALDE Gorj este un război deschis între președintele interimar Dian Popescu și primarul din Rovinari, care a ajuns să fie denigrat cu fiecare ocazie. „Dian Popescu a făcut un râs de ședință în care a avut un singur punct pe ordinea de zi – eliminarea unui consilier local pentru punerea altuia în loc și denigrarea la fiecare trei minute a primarului din Rovinari. Robert Filip nu mai ascultă de comenzile lui și pentru asta a început să îl denigreze”.

„ALDE o să îi piardă pe primarii Filip și Popescu”

Mai mult, spune senatorul, tensiunile din partid ar putea duce chiar la pierderea celor doi primari ALDE. „Dacă Dian Popescu rămâne și peste două săptămâni președinte, ALDE o să îi piardă pe primarii Robert Filip și Dumitru Popescu. Nu vor mai face muncă politică și vor sta în spate, fără să mai pomenească de ALDE. Nu știu pentru ce partid vor lucra, nu i-am întrebat. După cum știți, ei nu pot trece la alt partid, doar dacă organizația județeană îi dă afară din partid. Asta nu o va face Dian Popescu, dar ei nu vor mai susține ALDE la viitoarele alegeri, la europarlamentarele care sunt peste un an și două luni. Sigur vă spun că nu vor face campanie pentru ALDE. Dacă Dian Popescu rămâne, nici eu nu o să mă mai implic politic la ALDE Gorj. O să îmi fac datoria de senator de Gorj cu vârf și îndesat”, a mai adăugat Scarlat Iriza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here