Măștile de protecție contra voturilor. Cum se folosesc aleșii locali de pârghiile pe care le au, în scop electoral

0
757

Situație incredibilă la Turcinesti, acolo unde un candidat la Consiliul Local de pe lista primarului PNL, împarte măști de protecție venite de la Guvern, către populația care beneficiaza de ele. Este vorba despre măștile primite de la Guvern pentru persoanele care înregistrează venituri de sub 740 de lei pe lună, a căror distribuire reprezintă un bun prilej pentru candidati să se afirme. Cazul a ajuns și în atenția organelor de cercetare, care vor verifica acum modul în care s-a făcut distribuirea materialelor sanitare și dacă este legal ca în timpul campaniei electorale, un candidat să ofere materiale cu titlu gratuit persoanelor cu drept de vot, chiar dacă este vorba doar despre niște măști.

”Am fost sesizat de către cetățenii din comună cu privire la faptul că domnul Ion Dijmărescu, funcționar public în cadrul Primariei Turcinești, suspendat din activitate ca urmare a faptului că este candidat pe lista PNL la Consiliul Local, distribuie măștile de protecție oferite de Guvern persoanelor cu venituri de sub 740 de lei. Din această activitate, candidatul pentru funcția de consilier încearcă să își creeze un avantaj în fața alegătorilor, sugerând că sunt oferite din partea primarului.  Domnul Dijmărescu merge cu mașina primăriei, condusă de doamna Elisabeta Armășoiu, bibliotecară în comună, și se întâlnesc cu oamenii, cărora le dau măștile. Am sesizat organele de poliție pentru a efectua verificări și pentru a stabilii dacă este sau nu legal ce face domnul primar Modrea. Să nu se înțeleagă că sunt împotriva cetățenilor care au dreptul de a beneficia de aceste măști de protecție. Nu domnul candidat Dijmărescu este cel care ar fi trebuit să distribuie aceste materialele de protecție, despre asta este vorba”, a declarat Romeo Simionescu, candidatul PSD la Primăria Turcinești.

Întrebat despre acest subiect, primarul Dumitru Modrea a declarat că nu este vorba despre nicio campanie electorală, ci pur și simplu așa s-a nimerit.

”Nu este adevărat. La acest moment, dumnealui poate nu știe, îi mai repet o dată. Există un program al Guvernului, iar acest proiect însumează următorul lucru: a trimis Guvernul României anumitor persoane defavorizate măști pentru a putea fi folosite…”, a delcrat Dumitru Modrea, primarul localității Turcinești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here