9.7 C
Târgu Jiu
sâmbătă, februarie 27, 2021
Acasă Politic Măsurile PNL pentru CE Oltenia

Măsurile PNL pentru CE Oltenia

- Advertisement -

Candidaţii PNL s-au întâlnit cu liderii de sindicat din zona Rovinari şi le- au transmis viziunea lor privind Complexul Energetic Oltenia.

complex-energetic-olteniaLiberalii propun măsuri concrete pentru deblocarea situaţiei Complexului Energetic Oltenia, care cu voinţă pot fi puse în aplicare. „Măsurile urgente care trebuie luate sunt: rezolvarea problemei exproprierilor și construirea bugetului pe anul 2017, astfel încât CEO să aibă surse de investiţii, pentru a putea susţine şi în viitor achiziţionarea terenurilor necesare şi întreţinerea utilajelor, dar şi modernizarea lor. În prezent, oamenii îşi riscă viaţa, utilajele fiind într-o stare deplorabilă, iar situaţia aceasta nu mai poate continua. Bugetul pe anul 2016, avem garanţii că va fi rectificat”, se arată în comunicatul PNL Gorj.

Candidaţii liberali vor ca minerii şi energeticienii să aibă salarii fără discrepanţe între aceleaşi categorii de salariaţi. Măsura pe care liberalii o vor pune în aplicare este o nouă grilă de salarizare, astfel încât clasa minimă să fie la nivelul salariului minim pe economie, pentru că acum este sub salariul minim pe economie, deşi în trecut era 1,5 ori salariul minim pe economie. Liberalii au transmis liderilor de sindicat şi opinia lor în legătură cu finanţarea activităţii sportive. „Considerăm că CEO poate susţine sportul din Gorj, în condiţiile în care activitatea şi situaţia financiară vor fi redresate. 50% din redevenţele miniere, considerăm că este corect să rămână unităţilor administrativ teritoriale afectate. Este o idee mai veche, pe care o vom relua pentru a o pune în aplicare. Acestea sunt măsurile pe termen scurt şi mediu. Pe termen lung este necesar crearea mixului energetic. De asemenea, vom avea o iniţiativă legislativă pentru ca ANRE să aibă comportamentul corect faţă de producătorii de energie pe bază de cărbune”, susţin liberalii gorjeni.

Întâlnirea cu liderii de sindicat din zona Rovinari au participat din partea PNL: Dan Vîlceanu, Tudor Barbu, Severus Militaru, Laurenţiu Chivu şi Gigi Pecingină. Din partea sindicatelor au participat: Doru Crăete, Alin Munteanu – FNME, Petre Goanţă – FNME, Gabriel Căldăruşe – SMEO, Dan Grofu, Ovidiu Priporeanu, Nică Mitroi, Gabriel Bălăceanu, Marius Blându şi Sorin Păducel.

În zilele următoare, candidaţii PNL se vor întâlni şi cu liderii de sindicat din celelalte zone miniere.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Comentarii recente