1.7 C
Târgu Jiu
duminică, martie 7, 2021
Acasă Politic Mihai Mazilu, noul preşedinte al Ligii Aleşilor Locali PNL

Mihai Mazilu, noul preşedinte al Ligii Aleşilor Locali PNL

Zi importantă pentru aleşii locali ai PNL Gorj, veniţi în număr mare la Muzeul Judeţean „Alexandru Ştefulescu” din Târgu-Jiu. Pentru majoritatea dintre consilierii şi primarii prezenţi la eveniment, alegerea unui nou lider a venit ca o garanţie că lucrurile se vor aşeza, iar încrederea preşedintelui organizaţiei liberale Gorj, Dian Popescu, în cel care deja conduce destinele unui oraş, a venit ca o întărire.

Liga Aleşilor Locali Liberali are o nouă conducere. Desemnat, în funcţia de preşedinte al Ligii Aleşilor Locali PNL Gorj a fost Mihai Mazilu, primarul oraşului Târgu-Cărbuneşti. De emoţii nici vorbă însă, pentru că rolul forului este unul prevăzut prin statut şi vine exclusiv în interesul cetăţenilor. „Obiectivul principal este alegerea unei noi conduceri a Ligii Aleşilor Locali, pe care o văd mult mai importantă decât Biroul Politic. Noi participăm la şedinţe, discuţii, dar voi aduceţi voturile. Cer biroului şi dumneavoastră să faceţi alegerea de cuviinţă ca această ligă să funcţioneze aşa cum trebuie. Cer aleşilor locali să ia în serios întrunirea de astăzi, drept o acţiune prioritară în desemnarea celui care va veghea asupra unei evoluţii satisfăcătoare”, au fost cuvintele adresate reprezentanţilor Ligii, de către Dian Popescu. Din Liga Aleşilor Locali fac parte toţi aleşii locali, de la consilieri locali, municipali, judeţeni, până la primari şi viceprimari. Mihai Mazilu a fost alegerea majoritară la funcţia de preşedinte al Ligii Aleşilor Locali PNL, iar o dată cu desemnarea lui, au fost aleşi şi vicepreşedinţii. „Alegerea exprimată de aleşii locali demonstrează că avem pe cineva capabil să ia locul în acest for şi să îşi dedice mare parte din timpul şi energia sa, găsirii de probleme stringente pentru comunitatea din Gorj”, a conchis liderul PNL Gorj.

Viceprimar PNL, exclus din Ligă

Tot la întrunirea aleşilor locali, pe tapet au fost puse două probleme importante, excluderea viceprimarului de la Scoarţa, dar şi semnarea protocolului de colaborare cu USL. „Ne-am văzut nevoiţi să respectăm statutul şi principiile care stau la baza funcţionării întregului partid. Nu putem tolera ca un viceprimar PNL să intre în conflict cu primarul, tot de la PNL, din cauza comportamentului său de condamnat. Şi este unul care atrage excluderea, pentru că a votat împotriva primarului, în repetate rânduri, solidarizând în schimb cu PDL-ul. Ori, noi nu funcţionăm aşa, avem un regulament de urmat. Poate contesta excluderea, iar după răspuns, vom afla dacă pierde implicit funcţia de consilier PNL şi viceprimar, aşa cum prevede protocolul”, a adăugat Dian Popescu. De soarta Ligii se va ocupa de acum înainte cel care are destule fapte să vorbească în locul vorbelor. Mihai Mazilu a trecut la cârma Ligii Aleşilor Locali, hotărât să pună umărul la treabă, mai ales că despre Ligă crede că este vârful de lance al aleşilor locali, pentru că le aduce reprezentativitate şi poate aduce la cunoştinţă probleme cunoscute mai mult sau mai puţin şi din administraţie. „Consider că nu este normal ca un primar să aibă un salriu de patru ori mai mic, faţă de un pensionar care vine din justiţie. Acesta este un exemplu al frământărilor mele. Nu este singura, dar sunt convins că împreună cu Biroul Permanent voi găsi soluţii şi resurse”, a subliniat Mihai Mazilu, noul lider al Ligii Aleşilor Locali. Judecând după încrederea de care se bucură, din partea conducerii organizaţiei liberale de la Gorj şi nu numai, dar mai ales, după exprimarea votului favorabil, Mihai Mazilu, primar Târgu-Cârbuneşti va adăuga mai departe pe lista activităţilor şi destule coordonate ca preşedinte al „vârfului de lance”.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Comentarii recente