Mihai Weber, atac dur la adresa guvernului Orban: ” Ceea ce se întâmplă, acum, în România e genocid sanitar „

0
86

Numeroasele probleme cu care se confruntă gorjenii, din cauza pandemiei, au fost principalele teme de discuție în campania electorală desfășurată de social democrații gorjeni. Oamenii se tem că pe langă criza sanitară, vor rămâne fără locuri de muncă, însă privesc cu îngrijorare și educația copiilor, care lasă de dorit în așa-zisul sistem online.

Liderii PSD Gorj recunosc ca au parte de o campanie atipică și spun că gorjenii au ajuns la capătul răbdărilor din cauza proastei gestionari a crizei sanitare din țara noastră. Președintele social-democraților gorjeni critică măsurile luate de Guvern, afirmând că au băgat țara în haos. “Campania electorală merge foarte bine, chiar neașteptat de bine. Este o abordare foarte deschisă din partea celor cu care discutăm. Oamenii sunt extrem de nemulțumiți de situația din România. Sunt lucruri care se bat cap în cap și nu au niciun fel de logică. Nu există un plan coerent, măsurile sunt luate haotic și ne-au pus în situația în care chiar nu mai știm ce se întâmplă cu noi. Toate domeniile sunt afectate, anumite domenii sunt chiar la pământ. Vorbim de peste 800.000 de locuri de muncă pierdute în România, de școli închise, în condițiile în care after-school-urile sunt deschise, vorbim de actul educațional care nu se ridică la cerințele pe care ar trebui să le respecte un stat educat, vorbim de copii care nu au acces la internet și nu au tabletele necesare, profesori care nu au echipamentele necesare sau poate nu au abilitățile necesare de a transmite actul educațional prin sistem online. Vedem că li s-a luat pâinea de la gură producătorilor români și fermierilor. Sunt închise piețele, acolo unde își desfăceau produsele de bază, dar sunt deschise supermarketurile. Ne punem întrebarea unde e mai rău, în piețe, unde era un spațiu relativ mare, în aer liber, sau în supermarketuri, care de multe ori livrează produse din alte țări. Produsele românești rămân nevândute”,a afirmat Mihai Weber.

Obsesie

Mihai Weber reafirmă că liberalii pun interesul propriu mai presus de binele românilor. “Aș putea spune că este un genocid sanitar ceea ce se întâmplă acum în România. Secțiile ATI sunt supraaglomerate, personalul medical nu face față, nivelul de îmbolnăviri a depășit orice fel de prognoză și sunt mai mult de 1.000 de decese pe săptămână. Lucrurile nu stau deloc bine. Asta ne face să credem că oamenii vor fi conștienți că trebuie să vină la vot. Asta deși vă spun sincer că nu este momentul. Din punctul meu de vedere, cred că acesta este ultimul lucru la care oamenii se gândesc. Se vede că PNL și președintele Iohannis țin cu tot dinadinsul să organizeze alegeri. Este o obsesie de a se organiza alegeri, în condițiile în care nivelul îmbolnăvirilor ne îngrozește pe fiecare în parte. Iată că școlile se țin închise, dar se deschid pe 6 decembrie”, a mai transmis politicianul.

Amânare

Pe de altă parte social-democrații cred că prezența la vot va fi redusă, liberalii fiind arătați cu degetul pentru că au băgat panica în cetățeni. “Se dorește și s-a transmis mesajul către populație de a nu se prezenta la vot. Eu cred că oamenii au capacitatea și pot alege între a fi patru ani de zile cu un guvern Orban-PNL, care a distrus România, sau au posibilitatea ca timp de 15 minute din viața lor să vină la vot, dacă vor fi organizate alegeri. Eu sunt totuși optimist și cred că măcar pe ultima sută de metri, acest guvern împreună cu președintele țării vor lua decizia cea mai bună, astfel încât alegerile să fie amânate câteva luni, cel puțin până vom avea o situație de sănătate sanitară mult mai bună”, a mai declarat Mihai Weber.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here