2.8 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 15, 2021
AcasăPoliticMiruță acuză interese în zona heliportului din Târgu Jiu

Miruță acuză interese în zona heliportului din Târgu Jiu

Liderul USR PLUS de la Gorj consideră că a reușit, prin demersul ce vizează balizarea heliportului, să le facă pe autoritățile locale și județene să pună umărul la treabă. Radu Miruță susține că investiția va fi realizată cu sau fără sprijinul oficialilor. Pe de altă parte, politicianul acuză că dezinteresul de până acum se datorează unor interese personale.

“Mă bucur că primarul Târgu Jiului reacționează după ce noi încercăm să ridicăm în spațiul public concret anumite lucruri. Reacția asta nu prea a existat de vreo 2 ani. S-a tot spus că se va face, dar nu s-a făcut. Când am anunțat strângerea de fonduri, probabil presiunea a fost cam mare și a spus că o să o facă.  Povestea asta cu voi face am mai auzit-o și anul trecut. De ce să așteptăm până la anul, când înțeleg că ar putea să se facă și să nu mai moară oameni.  Ar costa 186 de mii de euro. Înțeleg că la Primărie există deja niște studii care ar deduce din costurile de 186 de mii de euro, dacă ele au fost făcute. Mie mi se pare rușinos că am ajuns să spunem că vom face, după ce cetățenii care plătesc taxe spun că o să pună ei bani”, a spus Radu Miruță.

Să schimbe locația!

Politicianul susține că a fost acuzat că, din calitatea de parlamentar, nu face nimic pentru aducerea heliportului la standard europene. Miruță susține că nu poate promova un proiect care nu există. În opinia parlamentarului problema heliportului atinge interese personale de aici și nepăsarea față de această investiție. „Eu mă pot duce acolo ca parlamentar să fac lobby pentru un proiect depus, pentru ca el să primească finanțare, cu niște argumente care să îl bage în față. Eu nu pot să mă duc cu o poveste și nici nu pot să mă duc ca parlamentar cu un proiect care ține de autoritățile locale sau județene. Eu nu aș fi avut pentru ce să mă duc la minister ca să spun că există un proiect pe listă și vreau să îl puneți mai în față, ca să fie finanțat, pentru că este o situație de genul acesta. Evident că se poate și în sens invers, să te duci să spui că la Târgu Jiu nu a făcut nimeni proiecte și cu toate astea se moare și veniți voi de sus să-l faceți, dar lucrurile ar fi funcționat fluent dacă s-ar fi desfășurat în sens invers. Bugetul Primăriei Municipiului Târgu Jiu este de 40 de milioane de euro, iar de câteva zeci de milioane de euro este și bugetul Consiliului Județean. 186.000 de euro nu cred că reprezintă o chestiune care are legătură cu problemele de buget din Târgu Jiu și din Consiliul Județean. Cred că este mai degrabă o chestiune de a nu deranja anumite interese din județul Gorj. Asta nu poate rămâne așa. Acolo se blochează un plan urbanistic, cu acele direcții de zbor apar niște interdicții, iar dacă primăria consideră că acela nu este un loc bun, ok, să îl găsească în altă parte”, susține deputatul de Gorj.

Renunță la banii gorjenilor

Parlamentarul USR PLUS susțin că va renunța la colecta publică în cazul în care lucrurile promise de autoritățile locale se mișcă. „Eu nu am auzit niciodată discutându-se despre fondurile cheltuie acolo. S-au cheltuit 100.000 de euro și nu știu dacă există justificare pentru ce s-a făcut de acei 100.000 de euro. Poate că aducerea în prim-plan a discuției cu heliportul generează discuții că s-a mai plătit ceva, dar ce s-a întâmplat cu banii. Nu am auzit discuții nici despre canalizarea de pe strada 14 Octombrie, care a fost făcută și nu funcționează, dar știm că nimeni nu a întrebat nici de garanția de bună execuție, nici de plângere penală pentru nefuncționalitate. Eu nu vreau să intru în dispute de felul acesta. Scopul este ca acel heliport să fie făcut.  Dacă președintele Consiliului Județean și primarul municipiului Târgu Jiu, în urma presiunii pe care târgujienii și gorjenii au ridicat-o în spațiul public, au anunțat că îl vor face, este un lucru care mă bucură. Este un mic succes că i-am făcut să vorbească și să promită acest lucru. Aș fi apreciat mult mai mult dacă ar fi venit cu un desfășurător clar. Treaba asta cu vom face la anul, cu exprimări care nu pot fi încadrate într-un termen fix, e o chestiune ca să dribleze cumva presiunea actuală. Faptul că două persoane importante din județul Gorj, respectiv domnul Cosmin Popescu și domnul Marcel Romanescu, se vorbiră și se sfătuiră ca să facă acest heliport, e un lucru care mă bucură. Evident că nu voi continua strângerea banilor de la oameni, dacă ei declară că alocă acei bani. Va continua însă această presiune pentru a vedea un parcurs concret. Heliportul va fi făcut la Târgu Jiu, cu Guvern, cu primărie, cu oameni, nu știu, dar va fi făcut”, a mai transmis Radu Miruță.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -