8.9 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 15, 2021
AcasăPoliticMiruță critică instituțiile de mediu care nu fac verificări, dar nu schimbă...

Miruță critică instituțiile de mediu care nu fac verificări, dar nu schimbă nimic

Deputatul USR Gorj, Radu Miruță, critică instituțiile de mediu din județ care nu au luat măsuri pentru a rezolva problema depozitelor de deșeuri care poluează.

Exemplele date sunt cele de la Bârsești, Bălești și Dănești sau a microcarierelor de cărbune din Motru. Problema este că în afara mesajelor de pe facebook cei de la USR nu se mișcă în direcția schimbărilor de șefi în cazul în care aceștia ani de zile nu și-au făcut datoria.

„De ani buni legea este sfidată în județul Gorj, chiar și în fața evidenței, iar astfel de abordări nu vor mai fi tolerate, indiferent de deranj și interese. Exista angajați ai instituțiilor care trebuie să își faca treaba, sau trebuie sa plece. Aici, hoții pare că sunt în aceeași tabără cu gardiștii: de ani de zile se știe situația, dar “o neputință” face ca lucrurile să meargă la fel in continuare. La Bârsești (Tg Jiu) este o groapa de gunoi care nerespectând un aviz de mediu chinuie cu mirosul mii de oameni – un lucru evident pentru care nu trebuie căutate dovezi fiindcă le simțim trecând prin zona; La Bălești un depozit intre case injectează pulbere de sticla si plastic in plămânii oamenilor – se vede cu ochiul liber in farurile mașinii (adesea asfaltul sclipește de la pulberea purtata de vânt); La Dănești ba depozitau gunoi de pasare si resturi de pui morți in rezervația de lalea pestriță, ba noaptea degaja miros imposibil in zona caselor, iar pe lângă restul instituțiilor amuțite si primarul care se dădea Zoro in campanie, brusc acum tace complice; In zona Motru încercând sa fenteze legea au fost autorizate niște microcariere de explorare, iar pe o suprafața de patru ori mai mare ei fac exploatare tăind pădure si mutând dealuri doar după bunul plac, terorizând familii cu proprietăți in zona; Transmit foarte clar atât celor implicați, cat si celor care ar fi trebuit sa impună legea sa nu ajungem aici: ASA NU MAI MERGE!”, potrivit unei postări a deputatului USR Gorj, Radu Miruță.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -