Miruță: “Guvernul să se lupte pentru a obține banii”

0
152

Deputatul Radu Miruță susține că a găsit soluția pentru plata contribuțiilor sociale a celor afectați din minerit si energie, pentru a li se permite ieșirea la pensie. Parlamentarul susține că cei aproximativ 50 de milioane de euro pot fi luați din Fondul pentru Tranziție Justă,

În cadrul unei conferințe de presă, deputatul a prezentat răspunsul primit de la ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, pe tema contribuțiilor la sistemul de pensii. Radu Miruță susține că se pot obține bani, pentru solicitările minerilor, prin intermediul Comisiei Europene.

Guvernul să facă!

“Elementul principal al avizului negativ de la Ministerul Muncii a fost lipsa banilor pentru plata contribuțiilor. Am mers la ministrul Fondurilor Europene și am încercat să găsim posibilitatea ca aceste contribuții sociale să fie susținute din partea Comisiei Europene și s-a găsit posibilitatea. Există finanțare prin Fondul de Tranziție Justă. Există menționate trei variante pentru oameni. Una este ca acești oameni să fie recalificați profesional. A doua variantă este ca acești oameni să fi absorbiți de mediul economic din regiune. Comisia Europeană este determinată să dea bani pentru a ajut cumva acești oameni, dar a treia variantă, care este menționată clar pe site-ul Comisiei Europene, vizează plecarea mai devreme la pensie dacă primele două variante nu pot fi aplicate. Și, în județul Gorj, primele două variante nu funcționează deoarece județul Gorj nu a făcut nimic să depășească ultimele locuri din tara, fără mediu economic, fără infrastructură. Pot fi plătite din fonduri europene contribuțiile pentru maxim trei ani, ceea ce solicită protestatarii din Piața Prefecturii. Există o potrivire perfectă pentru așa ceva, rămâne că Guvernul să se lupte pentru a obține banii. Este responsabil să le oferi oamenilor ceva când nu au unde să se ducă! Solicit parlamentarilor de Gorj să se decupleze de scandalurile politice și să vină cu o opțiune. Să facem o conferință de presă comună și să găsim varianta cea mai bună”, a transmis deputatul USR PLUS, Radu Miruță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here