Acasa / Politic / Morega şi Oprea îl aşteaptă pe Cârciumaru în UNPR

UNPR dă frisoane USL

Morega şi Oprea îl aşteaptă pe Cârciumaru în UNPR

Aproximativ 150 de progresişti gorjeni au participat, sâmbătă, la Craiova, la o întâlnire regională a UNPR. La Craiova au ajuns şi liderii de la centru, Gabriel Oprea, Cristian Diaconescu, Marian Sârbu, fostul selecţioner Anghel Iordănescu şi primarul sectorului 4 Bucureşti, Cristian Popescu Piedone , dar şi primari, senatori şi deputaţi ai uniunii. Progresiştii lui Oprea au stabilit ca la viitoarele alegeri UNPR va candida pe liste separate, dar şi atragerea de personalităţi şi primari de reşedinţe de judeţ de la alte partide.

Potrivit unor surse centrale, primarul municipiului Târgu-Jiu, Florin Cârciumaru, ar putea părăsi PSD, pentru a se înscrie în UNPR, acesta putând candida pentru un nou mandat din partea uniunii. Este cunoscută relaţia bună pe care Cârciumaru o are cu generalul Oprea, dar şi instabilitatea din PSD, creată în urma propunerii de excludere a lui Mircea Geoană din partid. Alte surse susţin că Florin Cârciumaru ar putea fi candidatul surpriză al UNPR la şefia Consiliului Judeţean Gorj, edilul târgujian aflându-se în grupul social-democraţilor lui Geoană pe care vrea să-i ia cu el la UNPR. Preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, a declarat la Craiova că, deşi nu a mai discutat, în ultima perioadă, cu Florin Cârciumaru, şi-ar dori ca primarul Târgu-Jiului să candideze din 2012 sub sigla uniunii. Oprea a declarat că uşile UNPR pentru Cârciumaru sunt deschise. Şi liderul UNPR Gorj, Dan Ilie Morega, îl doreşte pe Cârciumaru în UNPR, deputatul fiind conştient că procentele obţinute de pesedist ar întări extrem de mult uniunea. Anumiţi uneperişti spun chiar că Morega ar fi discutat cu Cârciumaru de acest lucru, primarul neputând să-i dea un răspuns concret în acest sens.

Morega: UNPR dă frisoane USL

Dan Ilie Morega şi-a luat angajamentul că UNPR Gorj va obţine, în 2012, 15 primari, 150 de consilieri locali şi patru consilieri judeţeni. „Deşi UNPR Gorj este în reconstrucţie şi consolidare, într-o lună şi jumătate au venit alături de noi aproape 10 primari, 53 de consilieri locali, trei consilieri judeţeni şi 11 viceprimari. Deja dăm frisoane USL. Ponta n-a avut loc de mine şi de generalul Oprea în discursul lui la Târgu-Jiu, referindu-se că n-a plecat nimeni de la ei. De fapt, ei sunt cu adeziunile la UNPR. În afară de construcţia partidului nostru, în acelaşi timp ne preocupă atragerea de asociaţii de pensionari, sindicate, oameni de cultură şi de ştiinţă. UNPR Gorj se angajează că, la alegerile următoare, va obţine cel puţin 10%, 15 primari, 150 de consilieri locali şi patru consilieri judeţeni”, a declarat Dan Ilie Morega, în faţa liderilor de la centru şi a sutelor de progresişti.

Morega, lăudat

Preşedintele UNPR Dolj, Gheorghe Bică, l-a lăudat pe deputatul Dan Ilie Morega, punându-şi speranţa că uniunea de la Gorj îşi va îndeplini obiectivul stabilit. „Organizaţia de la Gorj dă semne de succes. Să sperăm că în viitor că lucrurile vor demara spre un număr cât mai mare de primari. Sper că va fi şi mai bine la Gorj, eu am mare încredere în Morega. Deocamdată, Gorjul este în ascensiune”, a declarat coordonatorul UNPR pe Oltenia, Gheorghe Bică.

Mădălin Giurcău, la întâlnirea politică a UNPR de la Craiova

Mădălin Giurcău, şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Gorj, a participat la întâlnirea politică a progresiştilor din toată Oltenia, reuniţi la Craiova. Deşi nu a fost invitat de şefii delegaţiei gorjene a UNPR, Giurcău a venit la Craiova, purtând însemnele uniunii care l-a propulsat în funcţia de comisar şef al CPC Gorj. Mădălin Giurcău a stat deoparte şi nu s-a amestecat printre uneperiştii gorjeni, la fel ca fostul preşedinte al UNPR Gorj, Marius Vlaicu. Mădălin Giurcău a stat chiar ascuns de ochii presei, însă, s-a făcut vizibil pentru colegii de partid. Acesta a motivat că s-a aflat, sâmbătă, întâmplător prin municipiul Craiova, în timpul liber, şi de aceea a trecut şi pe la Sala Sporturilor, locul de întâlnire al progresiştilor olteni, pentru a saluta câţiva prieteni veniţi de la Bucureşti. Şeful CJPC Gorj a rămas fără susţinere politică din partea UNPR Gorj, Mădălin Giurcău riscând, astfel, să piardă postul de conducere. În plus, Giurcău nu are voie să facă politică.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*