3.6 C
Târgu Jiu
luni, noiembrie 28, 2022
AcasăPoliticNegocieri la vârful ALDE și PSRO pentru o nouă majoritate în CL...

Negocieri la vârful ALDE și PSRO pentru o nouă majoritate în CL Târgu Jiu  

Primarul liberal Marcel Romanescu cere sprijin politic la București în rezolvarea problemelor din Consiliul Local Târgu Jiu. Sătul de discuțiile în contradictoriu și de refuzul social-democraților care îi resping proiectele, edilul a mers la București pentru a cere liderilor ALDE și PSRO să îl sprijine în obținerea majorității politice din Consiliu. Primarul a stat de vorbă inclusiv cu Călin Popescu Tăriceanu, dar și cu Mircea Geoană.

Liantul dintre Marcel Romanescu și liderii centrali ai ALDE și PSRO ar fi fost chiar foștii colegi rămași în tabăra ALDE de la Gorj. Întâlnirea a avut loc la finele săptămânii trecute, iar, în discuțiile purtate, primarul din Târgu Jiu a avut pe lista de priorități și negocierea unei majorități politice care să îi permită trecerea tuturor proiectelor din Consiliul Local Târgu Jiu. „Am avut mai multe întâlniri la București, pentru că municipalitatea are nevoie de susținere și voi participa la mult mai multe întâlniri în perioada următoare pentru a găsi o cale prin care să atrag fonduri spre Târgu-Jiu. Mi-am propus să refac și o nouă majoritate în Consiliul Local pentru liniștea de aici. Am discutat și cu factori de decizie de la nivel local și central. Îmi doresc, pentru liniștea din CL și pentru bunul mers al acestei entități, să găsesc o cale de comunicare și să găsesc o cale de a face o nouă majoritate în Consiliu. Până în momentul de față nu s-a concretizat nimic, însă sunt pozitiv. Orice primar își dorește o majoritate în Consiliul Local”, a declarat Marcel Romanescu.

Dacă negocierile politice vor avea succes, inclusiv scaunele celor doi viceprimari, Adrian Tudor și Aurel Popescu, vor fi puse în pericol, însă, potrivit lui Romanescu, discuțiile cu Tăriceanu și Geoană nu au ajuns, deocamdată, atât de departe. „Nu am discutat despre o posibilă schimbare a viceprimarilor, însă îmi doresc să găsesc o cale pentru ca anumite proiecte să treacă. Din primele discuții, eu cred că sunt șanse să refac majoritatea în Consiliul Local din Târgu Jiu”, a mai spus edilul Romanescu.

„Nu suntem buricul Românei”

Liderii ALDE de la Gorj sunt sceptici în privința acestei întâlniri și spun că alianța dintre PSD și ALDE nu permite o nouă înțelegere politică. „Nu știu nimic despre această discuție. Mi se pare bizar. Mă îndoiesc că președintele Călin Popescu Tăriceanu are timp să vorbească despre majoritatea din Consiliul Local Târgu Jiu. Cu tot respectul, nu suntem buricul României și cred că Tăriceanu are alte treburi mai importante decât discuții legate de majoritățile din Consiliile Locale”, a declarat președintele ALDE Târgu Jiu, Eduard Lădaru.

Târgujienii dintr-un cartier lăsat în beznă cer luminițe de sărbători

0
Locatarii din zona Narciselor cer autorităților din Târgu Jiu să își amintească de ei măcar...

Paraschiv pierde susținerea lui Romanescu

1
Politica tulbură liniștea în echipa de la Primăria Târgu Jiu. Mihai Paraschiv a decis să...

Cine aprinde iluminatul festiv la Târgu Jiu!

0
Autoritățile târgujiene au desemnat persoana care va apăsa pe buton pentru a aprinde băcuiețele de...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!