Negocieri pentru funcțiile publice “Împărțirea nu se face una mie, una ție, una lui Popa Ilie”

0
371

Au bătut palma pentru Guvern, încep negocierile și în teritoriu. PNL și USR PLUS se pregătesc de împărțirea posturilor din deconcentratele gorjene. Prima poziție ce va fi adjudecată este cea de prefect de Gorj.

Liderul USR PLUS de la Gorj susține că și-ar dori ca pozițiile de șef din deconcentrate să fie ocupate prin concurs. Pentru restul funcțiilor politice, Radu Miruță susține că fiecare nominalizare va fi făcută în interiorul partidului.  ”Noi susținem cu tărie să arătam că suntem cu totul diferiți de ce s-a întamplat până acum și vrem să punem oameni competenți printr-un concurs  în cel mai transparent mod cu putință. Împărțirea nu se face una mie, una ție una lui Popa Ilie. Intenționăm să impunem organizarea de concursuri. În privința pozițiilor de la Prefectura Gorj sunt premature discuțiile în momentul de față. Echipa de negocieri este în discuții cu partenerii de coaliție. Nu este o rezoluție pe acest subiect. Orice persoană din partid, care are girul colegilor poate ocupa o astfel de funcție. Este prematur momentan. Pentru funcțiile care au legătură cu programul politic vom avea nominalizări pentru restul funcțiilor dorim un concurs transaprent”, a spus copreședintele USR Plus Radu Miruță.

Protocol

Pe de altă parte și liberalii gorjeni au nevoie să-și țină oamenii în funcții. Parlamentarul Gheorghe Pecingină susține că abia după ce negocierile de la centru se vor încheia încep discuțiile în teritoriu. ”Deocamdată nu s-a finalizat nimic nici la nivel național. În momentul de față nu s-a discutat nimic despre județ. Urmează să se semneze un protocol. Noi știam că vom face o alianță cu USR-ul încă din campania electorală. Eu cred că ne vom înțelege pentru binele comunității”, a afirmat deputatul Gheorghe Pecingină.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here