Niciun pedelist nu vrea să candideze împotriva lui Cârciumaru

0
39

Deşi USL şi-a stabilit la Gorj candidaţii pentru primăria Târgu-Jiu şi Consiliul Judeţean, PD-L încă mai caută democrat-liberali care să dea piept cu pesediştii Florin Cârciumaru şi Ion Călinoiu. Conducerea PD-L Gorj nu a propus omul care se va bate cu Florin Cârciumaru la şefia primăriei municipiului, foarte mulţi pedelişti refuzând să intre într-o asemenea cursă. Unul dintre cei care ar putea candida împotriva lui Cârciumaru este subprefectul judeţului Marcel Romanescu. Nici acesta, însă, nu se îngrămădeşte să concureze cu actualul primar, Romanescu declarându-l din start câştigător tot pe actualul edil, Florin Cârciumaru.

Deşi până la începutul lunii noiembrie pedeliştii gorjeni trebuiau să anunţe posibilii candidaţi pentru alegerile locale, aceştia întârzie, în favoarea USL. Dacă pentru primăriile locale PD-L Gorj a făcut o analiză despre viitorii candidaţi, nu se poate spune acelaşi lucru pentru Primăria municipiului Târgu-Jiu. Potrivit unor surse din PD-L Gorj, pedeliştii duc lipsă de oameni care să candideze împotriva social-democratului Florin Cârciumaru. Nici Nicolae Daviţoiu şi nici Marcel Romanescu nu mai vor să intre în competiţie cu actualul primar al Târgu-Jiului, fiind conştienţi de rezultat. Aceştia recunosc, însă, că PD-L tot va trebuie să scoată la înaintare un candidat. „Alegerile nu se câştigă în ultima lună, mai ales când este vorba despre un candidat ca Florin Cârciumaru”, îi atenţionează fostul deputat PD-L, Marcel Romanescu, pe liderii organizaţiei gorjene. Romanescu este de părere că liderii PD-L ar trebui să se grăbească în luarea unei decizii privind candidatul pe care îl vor susţine la alegerile din 2012 pentru Primăria Târgu-Jiu.

Cârciumaru, imbatabil

Chiar dacă s-a vehiculat că Marcel Romanescu ar fi susţinut de partidul care l-a instalat în funcţia de subprefect, acesta nu crede că, în Târgu-Jiu, va exista un candidat care să-l înfrângă pe Florin Cârciumaru. „Se tot vehiculează numele meu pentru candidatură, dar, aşa cum am mai spus, nu s-a stabilit viitorul candidat. Nu e suficient să ai susţinerea PD-L. Mi-aş dori să mă bucur de susţinerea târgujienilor, nu numai de cea a partidului. Alegerile nu se câştigă în ultima lună, şi mai ales în Târgu-Jiu, unde Cârciumaru a înregistrat cele mai bune rezultate din ţară pentru PSD. Trebuie văzută soluţia cea mai bună, dacă va fi Romanescu sau altcineva. Soluţii trebuie să se găsească şi cineva să candideze împotriva lui Cârciumaru”, a comentat Marcel Romanescu. Indiferent dacă va intra sau nu în cărţi pentru Primăria Târgu-Jiu, Marcel Romanescu declară că va rămâne fidel PD-L, partid care l-a propulsat pe scena politică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here