Acasa / Politic / Nou pe scena politică: Alianța 2020 USR+PLUS

Nou pe scena politică: Alianța 2020 USR+PLUS

Noi combinații politice ies la rampă în prag de alegeri europarlamentare. Partidele mici se coagulează în Alianțe pentru a scoate scoruri mult mai bune. Este și cazul a două mici formațiuni USR și PLUS care consideră că doar unite pot forma o opțiune validă care să lupte împotriva PSD-ului.

Forurile de conducere ale PLUS și USR au decis formarea Alianței 2020 USR+PLUS. Cele două partide vor candida împreună la viitoarele alegeri europarlamentare care vor avea loc pe data de 26 mai 2019. „Se naște principala forță de opoziție modernă din România, care în cel mai scurt timp să poată să preia guvernarea și să ofere un proiect pentru România. De data aceasta, românii au cu cine să voteze. Alianța va avea reprezentare în birourile electorale, în secțiile de vot. Pornim pe teren cu peste 8000 de membri USR și peste 8000 de membri PLUS”, a spus Dacian Cioloș.

Un gorjean pe lista

Președintele PLUS Dacian Ciolos va deschide lista comună de candidați pentru alegerile din mai urmat de liderul USR Cristian Ghinea. Pe listă se află și gorjeanul Alin Cristian Mituța, coordonator PLUS al regiunii SV Oltenia, originar din Novaci. „La Gorj a fost o discuție între membrii de partid. Am decis că este o opțiune mai bună pentru a coagula forțele noi din politică și pentru a se concretiza ideea că cele două partid pot reprezenta o opțiune împotriva PSD. Până acum o parte din voturi se duceau spre PNL pentru că PNL-ul reprezenta partidul cu șasele cele mai mari pentru a lupta împotriva dușmanului pe care oamenii în considerau PSD. Se pare că există destul de multe motive pentru ca cele două să formeaze o alianță care să ducă la o opțiune validă care să lupte împotriva PSD. Votul util se întamplă în România pentru a schimba ceea ce acum nu se întâmplă bine. Lista votată rămâne validă doar că se interpune cu membrii PLUS”, a declarat liderul USR Gorj Radu Miruță.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*