Noua țintă a lui Vîlceanu: „bisericuțele” din PNL Târgu-Jiu

1
57

Dan Vîlceanu este, de luni, președinte unic la PNL Gorj, o situație cam rară la nivel național, dar extrem de necesară la organizația județeană, având în vedere efectul negativ al „conducerii bicefale”, care a bulversat atât electoratul cât și organizațiile din teritoriu. Numirea lui Vîlceanu ca președinte unic presupune, însă, și o listă de priorități, în capul acesteia fiind organizația de la municipiu, unde s-au format tot felul de „bisericuțe”, fiecare având câte un favorit. Vîlceanu afirmă că este important să găsească „un numitor comun”, astfel încât organizația să funcționeze. De asemenea, președintele PNL Gorj mai spune că, având în vedere apropierea parlamentarelor, consolidarea partidului este foarte importantă în următoarele luni.

dan-valceanu

Decizia de numire a lui Dan Vîlceanu ca președinte unic al organizației de la Gorj a fost luată luni, în cadrul Biroului Permanent Național, după ce, încă de la unirea vechiului PNL cu fostul PDL, conducerea a fost asigurată în tandem cu Tudor Barbu. Iar asta a generat destule probleme, mai ales în ceea ce privește organizarea în sine a formațiunii, mulți dintre liderii din teritoriu neștiind, de fapt cine ia deciziile. Mai mult, stilurile diametral opuse de a conduce organizația ale lui Vîlceanu și Barbu au făcut ca relația cu filialele locale să fie șubrezită, strategiile venind, practic, din două părți și cu moduri de abordare destul de diferite. Una peste alta, în campania electorală, aparițiile mediatice ale lui Tudor Barbu l-au impus, indirect, în postura de lider, Vîlceanu fiind trecut, nu de puține ori, într-un con de umbră, lucru care a influențat destul de mult rezultatul alegerilor. Iar o dovadă că un lider unic este mai bun decât o „conducere bicefală”, gen PSD Gorj, unde taie și spânzură atât Florin Cârciumaru cât și Ion Călinoiu, o constituie tot rezultatele de la alegeri. Organizațiile PNL din județ cu președinte unic au avut scoruri mult mai bune decât cele unde s-a mers pe varianta copreședinților.

„Bisericuțele” de la PNL Târgu-Jiu

Paradoxal, o situație asemănătoare este și cea de la PNL Târgu-Jiu unde, chiar dacă a fost un lider unic, s-au format tot felul de „bisericuțe”, fiecare tabără susținând un favorit, fie el Octavian Lupulescu, Marcel Romanescu sau Eduard Berca. Practic, Lupulescu conducea doar în acte, fiecare mergând, însă, pe calea lui, urmat, bineînțeles, de un grup mai mult sau mai puțin numeros de susținători. Eliminarea acestor tabere pare să fie și pe lista de priorități a lui Vîlceanu, care a spus că își dorește să rezolve „în cel mai scurt timp” problema de la PNL Târgu-Jiu. „Intrăm direct în pâine, pentru că avem alegeri parlamentare peste câteva luni, iar timpul este scurt. În ceea ce privește prioritățile, îmi doresc ca, în cel mai scurt timp, să rezolvăm problema de la municipiu. Este mai mult o problemă de coeziune între membri, sunt mai multe grupuri și fiecare susține câte un favorit. Trebuie găsit un numitor comun, pentru că este cea mai importantă organizație din județ”, a precizat Vîlceanu.

Campanie de racolare

Președintele PNL Gorj a vorbit și despre o prioritate care ar trebui să se regăsească pe lista tuturor liderilor din teritoriu și nu numai: aducerea de membri în partid. „Cred că trebuie să deschidem partidul, să începem să conștientizăm că un partid mare trebuie să aibă membri mulți și loiali formațiunii. Fiecare va trebui să își facă o prioritate din aducerea de membri, să consolidăm baza partidului, pentru a ne putea atinge scopul, acela de a obține la parlamentare rezultate mai bune decât cele de la alegerile locale”, a mai spus Vîlceanu.

Barbu, tot șef, dar… mai mic

În ceea ce-l privește pe fostul copreședinte Tudor Barbu, acesta nu va dispărea din peisaj, așa cum, probabil, și-ar fi imaginat mulți, inclusiv lideri din teritoriu. Acesta rămâne la conducerea PNL Gorj, însă pe o funcție inferioară, aceea de prim vicepreședinte coordonator. „Tudor Barbu rămâne omul cu care mă voi sfătui tot timpul, atunci când vor trebui luate decizii. Conform deciziei BPN, este prim vicepreședinte coordonator al organizației județene”, a precizat Vîlceanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here