18.4 C
Târgu Jiu
marți, august 16, 2022
AcasăPoliticNumărătoarea inversă, pentru aleşii din opoziţie

Numărătoarea inversă, pentru aleşii din opoziţie

Mai sunt puţine zile, iar ordonanţa privind migraţia aleşilor locali expiră ca şi aplicabilitate. În aceste zile, cum tot mai mulţi aleşi locali au decis să treacă la PSD Gorj, liderii organizaţiei spunând că nu au determinat primarii respectivi să treacă la ei în partid.

Pe 17 octombrie va expira termenul de aplicabilitate a actului normativ ce priveşte migraţia aleşilor locali, practic ordonanţa prin care un primar sau consilier local poate trece de la o formaţiune politică la alta, decât cea care l-a susţinut. Aflaţi pe ultima sută de metri, o parte din consilierii locali din opoziţie s-au decis şi vor face pasul cel mare de a trece la partidul dorit. Deşi discuţii dintre liderii politici s-au purtat, Florin Cârciumaru şi Ion Călinoiu susţin că nu au făcut nimic pentru a-i convinge pe aleşi să treacă la ei în partid. Cei doi susţin că decizia aparţine primarilor şi consilierilor. Astfel, preşedintele PSD Gorj, Florin Cârciumaru, a declarat că: „Discuţii au fost purtate, cei care vin de la PP-DD spre PSD o fac pe propria lor răspundere. Noi nu am insistat, dar nici nu vom spune „nu!”. Aşteptăm să vedem cine ia hotarârea de a face acest face pasul spre PSD. Noi nu am obligat pe nimeni şi normal că în momentul când avem solicitări, ele vor fi discutate cu reprezentanţii PP-DD”.O poziţie a avut şi preşedintele executiv al PSD Gorj, Ion Călinoiu. „Aici e vorba de opţiunea unor aleşi locali. Nu-i poţi obliga şi nici reţine! Nu am făcut o discuţie în a-i determina să vină la PSD prin presiune, cum se vorbeşte „după bani”. Oamenii ce doresc, asta trebuie să facă!”, a spus Călinoiu. Sunt însă şi primari care preferă să rămână independenţi, urmând să se înroleze în alt partid după alegerile prezidenţiale.

Ce prevede Ordonanța de Urgență privind decarbonizarea!

0
  Guvernul a adoptat, astăzi, la propunerea ministerului Energiei, Ordonanța de Urgență privind decarbonizarea sectorului energetic,...

Rujan: „Nu putem să dăm cu piciorul la mii de megawați pe cărbune”

0
Senatorul PSD de Gorj, Cristinel Rujan, este împotriva renunțării, în momentul de față, la energia...

Întâlnire crucială pentru soarta CEO la Ministerul Energiei

0
Sindicatele din Complexul Energetic Oltenia au programată, joi, o întâlnire crucială în București, la sediul...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!