Nume noi pentru Parlamentare! Vezi cine își dorește un mandat în fruntea țării!

0
1141
Mihai Weber

Nume noi pe lista PSD pentru alegerile parlamentare. Social-democrații se află în plin proces de stabilire a candidaților. Mai mulți pesediști și-au manifestat intenția de a candida, printre ei, lideri de organizații, nou veniți în partid.

Social-democrații gorjeni care doresc să candideze pentru o funcție în Parlamentul României mai au doar o zi la dispoziție să-și depună CV-ul. Între timp nume surpriză sunt dezvăluite de liderul Mihai Weber. ”Am demarat procedura, pentru că este normal să știm și noi cine intenționează să candideze la alegerile parlamentare, cine se califică, pentru că sunt anumite criterii care s-au impus de la centru. Avem creat un profil al candidatului. Până miercuri avem deschisă această procedură de a-și depune scrisorile de intenție. Până la ora actuală știu că și-au manifestat intenția și probabil că au și depus, nu știu dacă toți, dar pot să vă dau câteva nume. Este vorba despre domnul senator Florin Cârciumaru, senatorul Scarlat Iriza, Claudiu Manta, doamna deputat Elvira Șarapatin, domnul Cristi Rujan intenționa, Mihai Gherghe și sunt mai multe nume. Este deschisă lista pentru oricine. Trebuie să facă o scrisoare de intenție și să aibă în spate un CV cu experiența profesională. Bănuiesc că săptămâna viitoare vom avea și lista, în ordinea stabilită. Vom avea discuții cu conducerea de la centru. Din câte ni s-a spus, sunt niște criterii și va fi și un interviu pe care cei ce candidează trebuie să îl poarte la București. O să vedem miercuri exact cine s-a înscris și cine o să se mai înscrie”, a declarat liderul PSD Gorj.

Nici la PMP Gorj lucrurile nu sunt bătute în cuie. “Lista pentru alegerile parlamentare o vom comunica miercuri (14.10.2020). Până pe data de 16, ea trebuie semnată și aprobată de către conducerea centrală, iar toate județele trebuie să se prezinte pentru a fi semnate listele pentru alegerile parlamentare”,a declarat Nicolae Davitoiu, liderul PMP.

Caută om

Sorin Ghimiș si Adrian Tudor

Și la Verzi încă sunt discuții. Sorin Ghimiș va deschide lista pentru Senat. “Lista pentru alegerile parlamentare este întocmită în proporție de 90%. Orientările sunt făcute, am avut o primă discuție cu președintele Florin Călinescu, i-am explicat care este conceptul nostru la Gorj și cum vedem noi componența acestei liste. Rămâne ca un loc eligibil pe listă să îl oferim unui reprezentant din partea societății civile. Sunt oameni care vin și cu un pachet de legi pe care trebuie să le aprobăm în Parlamentul României. În câteva zile veți avea propunerile noastre concrete. Și noi, la fel ca celelalte partide, strângem semnături în acest moment, nu prin întreprinderi, societăți comerciale sau forțând oamenii să semneze, ci prin activiștii pe care îi avem, din om în om. Vrem să avem și un reprezentant al agricultorilor și fermierilor pe lista de parlamentare”, a transmis Adrian Tudor, liderul Verzilor de la Gorj.

Șefii, primii

Alianța USR PLUS și PNL sunt singurele formațiuni din județ care și-au anunțat deja candidații. Radu Miruță susține că are în plan să ia un loc de deputat și unul de senator. “Am făcut aceste liste împreună cu colegii USR-PLUS din județ. A fost o conferință județeană comună. Aceste liste, conform procedurii, sunt aprobate de către conducerea națională. Pe prima poziție la Senat este Corneliu Răducan, colegul nostru arhitect, care nu a avut niciodată legătură cu activitatea politică. A decis să facă un pas prin a se expune și a se implica pentru problemele din județul Gorj. La Camera Deputaților sunt eu. Din calculele noastre și după voturile obținute în ultimele alegeri, noi țintim un mandat de deputat. În anumite condiții, noi considerăm că se poate lua și un mandat de senator, a transmis liderul USR Gorj, Radu Miruță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here