O nouă lovitură pentru fostul preşedinte al CJ

0
30

După ce social democratul Ion Călinoiu a fost scos din cursa pentru alegerile parlamentare şi condamnat de instanţă pentru fals în declaraţii, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj primeşte o altă lovitură. Ieri, în şedinţa de CJ, consilierul Dan Vîlceanu i-a cerut lui Cosmin Popescu să-l scoată pe Călinoiu din Autoritatea Teritorială de Ordine Publică. Acesta este membru ATOP începând din luna iulie a acestui an.

calinoiu-psd

Liderul PNL Gorj a motivat solicitarea sa, susţinând că în urma condamnării de 4 luni cu suspendare, Ion Călinoiu nu poate să facă parte din ATOP, alături de şefi din poliţie şi jandarmerie. „Mi se pare nefiresc să trimitem în ATOP lângă şeful Poliţiei Gorj, lângă şeful Jandarmeriei, lângă prefectul judeţului, un om care are o situaţie juridică complicată, adică este o persoană condamnată. Eu cred că, dincolo de prezumţia de nevinovăţie pe care trebuie să i-o acordăm domnului Călinoiu şi pe care toată lumea o ia în considerare, domnul Călinoiu poate să-şi dovedească nevinovăţia şi în afara ATOP-ului”, a susţinut Dan Vîlceanu.

Cosmin Popescu i-a răspuns liderului liberal că va respecta legea în ceea ce priveşte această solicitare, însă crede că este făcută în scop electoral, dat fiind faptul că mai este puţin timp până la demararea campaniei pentru alegerile parlamentare.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here