Opoziția din Gorj: „Este o bătaie de joc la adresa românilor”. Pesediștii, SIDERAȚI de proteste

0
25

Modificarea Codurilor Penale precum şi proiectul de lege privind graţierea, adoptate de Guvern, au creat vâlvă şi în judeţul Gorj. După ce în Capitală, dar şi în mai multe oraşe ale ţării, oamenii au ieşit în stradă pentru a protesta împotriva acestor măsuri, guvernanţii au adoptat pe furiș, marți noaptea, graţierea unor pedepse ca proiect de lege, dar şi Ordonanţa de Urgenţă pentru modificarea Codurilor Penale.

Dan ValceanuPe de o parte, opoziţia din Gorj atacă dur modul în care guvernanţii au ales să procedeze în acest caz. „Au acţionat mişeleşte”, susţine răspicat preşedintele PNL Gorj, deputatul Dan Vîlceanu. „Este o bătaie de joc la adresa românilor şi la adresa statului de drept pentru că, din păcate pentru noi, tot ceea ce s-a făcut în ultimii zece ani pentru întărirea justiţiei, pentru a avea un stat de drept adevărat în România, s-a terminat aseară. Nu se poate să mimezi mila faţă de deţinuţi sau să spui că te interesează deciziile Curţii Constituţionale cât timp iei deciziile în acest mod. Pur şi simplu au acţionat mişeleşte!”, a spus revoltat preşedintele PNL Gorj, Dan Vîlceanu.

„Este o găinărie”

pecinginaDe aceeaşi părere este şi avocatul Gigi Pecingină. Liberalul susţine că oamenii au tot dreptul să protesteze. „Aş fi vrut să spun golănie, dar este mai degrabă o găinărie, un gest de laşitate al acestui ministru care, pe lângă faptul că este agramat, are lipsuri mari în ceea ce priveşte modul de a face justiţie în România. Nu are nici măcar demnitatea să-şi asume ce a făcut. Să o faci în toiul nopţii, exact ca şi găinarii, ca un hoţ mărunt. Din acest motiv, oamenii sunt îndreptăţiţi să iasă în stradă”, a declarat avocatul Gigi Pecingină.

romanescu-pnlMarcel Romanescu, de la PNL Gorj, crede că ceea ce s-a întâmplat marți seara la ședința de Guvern este o mare „pată neagră pe imaginea României”. Decizia luată de liderii PSD l-a determinat pe politicianul Marcel Romanescu să iasă în stradă, alături de protestatarii de la Târgu-jiu. „Ceea ce s-a întâmplat marți noaptea este o pată neagră pe imaginea României în Europa și în lume mai ales prin modul în care s-au dat aceste ordonanțe: târziu, în noapte, ele au și fost publicate în Monitorul Oficial totul într-o mare și suspectă grabă. A fost lovitură a PSD împotriva justiției din România, din păcate”, susţine Marcel Romanescu.

Ciprian FlorescuDe cealaltă parte, social democraţii gorjeni au fost reţinuţi în declaraţii. Ciprian Florescu, vicepreşedinte al PSD Gorj, a postat pe Facebook un mesaj în care şi-a arătat surprinderea privind protestul din Parlament, organizat de mai mulţi tineri chiar în timpul conferinţei susţinute de Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, pe tema Ordonanţei de Urgenţă care a modificat Codurile Penale. „Mă uit siderat la televizor văzând un grup de demonstranți (cărora le pot respecta convingerile) fără nicio legătură cu Parlamentul României, afișând în interiorul instituției mesaje conforme cu, probabil, gândirea lor. Nu mă leg nici de mesaje, nici de apartenența lor la diferite ONG-uri. Mă leg de faptul că nu pricep nici în ruptul capului cum au pătruns acolo. Cum au trecut de filtru? Eu, din poziția (vremelnică, ce-i drept) pe care o am și de care nu vreau să fac nici uz nici abuz, atunci când vreau să intru în Parlamentul României, în interesul serviciului, sunt căutat și în urechi. Sper că înţelegeți figura de stil. Accesul controlat mi se pare nu numai util ci fundamental în cazul oricărui cetățean care nu activează în această clădire dar vrea acces în interior. Nu mă plâng în ceea ce mă priveşte. Nu înţeleg, însă, cum au putut intra aceşti tineri frumoşi şi hotărâţi, cu un simţ civic rarisim, pentru a face în cea mai importantă instituție a statului român acțiuni pe care ar fi normal să le vedem doar în stradă (ceea ce iar mi se pare și legitim și democratic, până la un anumit punct). Aștept cu interes mesaje de la dumneavoastră!”, a scris Florescu pe reţeaua de socializare.

Târgujienii au ieşit în stradă

proteste 4După un protest anemic, aseară, târgujienii s-au alăturat zecilor de mii de oameni nemulţumiţi de măsurile luate de Guvernul Grindeanu, prin Ordonanţa de Urgenţă ce prevede modificarea Codurilor Penale şi proiectul graţierii. Câteva sute de persoane au ieşit în Piaţa Prefecturii pentru a-şi striga nemulţumirile faţă de Guvern. Aceştia au scandat: „Hoţii!” și „Jos Guvernul!”.

proteste 3proteste 2proteste 1

 
 
 
 
 
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here