11 C
Târgu Jiu
luni, martie 8, 2021
Acasă Headlines Orzan: PNL trebuia să numească vicele la Prigoria, nu PSD!

Orzan: PNL trebuia să numească vicele la Prigoria, nu PSD!

Numirea noului viceprimar de la Prigoria a generat un nou scandal în USL Gorj. Liberalii îşi acuză partenerii de alianţă de trădare în cazul înlocuirii viceprimarului PD-L cu unul PSD, nu cu unul PNL, cum prevedea protocolul USL. Primarul de la Prigoria nu recunoaşte protocolul USL.

Demisia pedelistului Angel Costoiu şi alegerea pesedistului Aurel Socol, în funcţia de viceprimar al localităţii Prigoria, au iscat tensiuni în sânul Uniunii Social Liberale de la Gorj. Liberalii gorjeni sunt supăraţi şi îi acuză pe pesedişti de trădare, pe motiv că noul viceprimar ar fi trebuit să fie un consilier PNL, posibil medicul Iuliana Iliescu. Numai că, PSD a reuşit să-şi pună omul şi-n acest post de viceprimar, la fel cum s-a întâmplat la Aninoasa şi Peştişani. Şi de această dată, alegerea noului vice PSD de la Prigoria a atras nemulţumiri din partea liberalilor, care râvneau acest post, în urma înţelegerilor din USL. Primarul PSD al localităţii Prigoria, Emil Răgman, susţine că alegerea noului vice în şedinţa Consiliului Local de vineri a fost perfect legală. Răgman nu recunoaşte protocolul USL şi declară că nu are cunoştinţă despre existenţa vreunei înţelegeri USL şi că primează înaintea unei înţelegeri politice, legea 215, cea care face referire la alegerea autorităţilor locale. „Nu ştiu de niciun protocol USL. Domnul vice a fost ales secret. Consilierii au ales fiecare ce au vrut şi asta e tot. Protocolul şi înţelegerile de la judeţ nu au nicio legătură cu legea 215, înţelegerile politice nu trebuie să încalce Constituţia şi legile ţării. Eu am depus un jurământ la început de mandat şi-l respect”, a explicat edilul Emil Răgman în cea a constat alegerea noului viceprimar PSD de la Prigoria. Interesant este că vicepreşedintele PSD Gorj, Ion Ciocea, cel care se ocupă de organizaţia locală social-democrată de la Prigoria nu avea habar de alegerea noului viceprimar Aurel Socol. Ciocea a declarat că cel care ştie ce s-a întâmplat cu adevărat în Consiliul Local Prigoria este Ion Călinoiu, preşedintele executiv al PSD Gorj.

Orzan: „PSD a trădat!”

Vicepreşedintele PNL Gorj, Gheorghe Orzan consideră că liberalii au fost trădaţi de PSD, pentru că le revenea lor postul de viceprimar în urma înţelegerilor din USL. Acesta recunoaşte că sunt tensiuni în cadrul USL, la nivelul localităţii Prigoria, dar este de părere că ar fi trebuit să existe o consultare prealabilă între PNL şi PSD la nivelul localităţii. „Se pare că la Prigoria a fost vorba de trădare. În afară de PSD, a mai votat un consilier de la PD-L, de la PNL chiar şi de la PRM. Noi, liberalii, am vizat acest post, având în vedere că viceprimarul PD-L şi-a dat demisia. Normal ar fi fost să existe o întâlnire între PSD şi PNL la nivel localităţii să se stabilească de comun acord pe cine susţin. Ştiu că la Prigoria există totuşi nişte tensiuni între organizaţiile noastre, dar se putea merge la mediere, la nivelul USL Gorj”, a declarat liberalul Gheorghe Orzan. Acesta este hotărât să convoace liberalii pentru a hotărî ce decizie vor lua în cazul trădării de la Prigoria. Vicepreşedintele PNL Gorj, Gheorghe Orzan îl acuză pe primarul din Prigoria, Emil Răgman că a încălcat protocolul cu PNL. „Îi reamintesc faptul că există acest USL şi la nivelul judeţului Gorj, cu un protocol, şi în condiţiile acestea Răgman l-a încălcat. Protocolul USL prevedea înlocuirea tuturor viceprimarilor PD-L cu viceprimari PNL, nu doar cu cei PSD ”, a conchis vicepreşedintele PNL Gorj, Gheorghe Orzan.

- Advertisement -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Comentarii recente