Acasa / Headlines / Panică printre primari. “Rectificarea nu mai vine”

Panică printre primari. “Rectificarea nu mai vine”

Dan VâlceanuDeputatul PNL dan Vîlceanu bagă panica în primarii gorjeni. Deși președintele Consiliului Județean a anunțat că va avea loc o rectificare de buget în acestă lună care va umple golurile financiare din primării, liderul liberal susține că s-ar putea ca banii să nu mai ajungă. Vîlceanu susține că la ultima reîmpărțire a banilor, Guvernul a depăsit ținta de deficit bugetar admisă.

Parlamentarul gorjean își anunță colegii din teritoriu că ar cam trebui să-și ia gândul de la banii promiși de Guvern. Din calculele lui Vîlceanu sumele promise în luna noiembrie nu ar mai ajunge deoarece Guvernul este pus între ciocan și nicovală. “Avem o țintă de deficit în care trebui să ne încadrăm, de 3%, și deja Guvernul a ajuns la ultima rectificare la 1, 5-1,7%. Spre final de an, în fiecare an, Guvernul trebuie să aloce bani pentru rectificarea bugetelor locale și nu știu dacă în acest moment acest lucru mai este posibil ca ținta aceasta să fie atinsă. Practic, Guvernul are de ales între a depăsii ținta și a distribui către bugetele locale cifrele pentru bugetele de funcționare. A fost o politică financiară nerealistă și este posibil ca pe final de an această rectificare să nu mai vină”, a declarat Dan Vîlceanu.

Salarii, în pericol

Liderul PNL Gorj susține că a purtat discuții cu primarii și că situația în teritoriu este extreme de gravă. Mai multe primării se plâng că vor lăsa oamenii fără bani în prag de sărbători. “Sunt multe primării într-o situație dificilă. La ultima rectificare bugetară Consiliul Județean și alte 25 de primării au primit 0 lei. Asta înseamnă că mai multe jumătate din primăriile din județ au în acest momet probleme financiare și plata salariilor este pusă sub semnul întrebării. Nu mai vorbim de alte modernizări gen apă, gaze sau infrastructură”, a mai declarat parlamentarul.

Un comentariu

  1. A ajuns Vilceanu pe post de Mama Omida ???

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*