6.8 C
Târgu Jiu
miercuri, aprilie 21, 2021
AcasăHeadlinesParlamentarii pedelişti, puşi la zid de preşedinte

Parlamentarii pedelişti, puşi la zid de preşedinte

Democrat liberalii au o problemă reală cu corupţia. Aceasta este concluzia pe care preşedintele Traian Băsescu, nu s-a sfiit să o declare, la întâlnirea de luni seara pe care a avut-o cu parlamentarii puterii. „Până acum, un partid de stânga, Partidul Social Democrat (PSD), era perceput ca fiind cel mai corupt. De când aţi venit la putere, aţi început şi voi. Sunteţi un partid dreapta, dar aveţi o problemă cu corupţia”, a mai declarat Traian Băsescu, în faţa pedeliştilor.

De la Gorj, la întâlnirea avută cu Preşedintele Traian Băsescu au participat cei trei parlamentari democrat liberali, Cosmin Popescu, Ion Ruşeţ şi Severus Militaru. Contactat telefonic, deputatul Cosmin Popescu, a fost rezervat în declaraţii precizând doar că Preşedintele Băsescu s-a referit la dosarele întocmite pe numele a doi parlamentari democrat liberali şi care au nevoie de avizul Parlamentului pentru începerea urmăririi penale. Mult mai explicit în declaraţii, deputatul democrat liberal, Severus Militaru, a precizat, după discuţiile avute ,că „eu nu cred că avem o problemă cu corupţia. Sunt anumite numiri care s-au făcut de o parte din organizaţiile PDL şi care nu au fost cele mai bune”. În ceea ce priveşte situaţia din PDL Gorj, Militaru a declarat că el nu ştie ca în judeţ să se fi făcut numiri pe funcţii ale celor ce au probleme cu justiţia sau să existe corupţie la nivelul judeţului. În ceea ce-l priveşte pe preşedintele democrat liberal Ion Ruşeţ, acesta a precizat că „domnul preşedinte Băsescu a atras atenţia ca PDL să nu se comporte ca PSD, a fost o atenţionare”. Întrebat despre situaţia de la Gorj, dacă există probleme asemănătoare cu cele semnalate de către Băsescu, preşedintele PDL Gorj a precizat că, există anumite puncte care nu fac cinste „eu am mai repetat şi o mai spun, sunt anumite puncte care nu ne fac cinste. Dar până la obţinerea unor hotărâri definitive şi irevocabile lăsăm prezumţia de nevinovăţie să funcţioneze”.

Popeangă: „Există suficientă corupţie…”

În ceea ce priveşte reacţia opoziţiei la declaraţiile făcute de Băsescu, cu privire la corupţia din PDL, liderul liberal, Dian Popescu a precizat că „Băsescu provine din PDL şi are în subordine Serviciile de Informaţii, care deţin informaţii, să nu fie doar o muşcătură otrăvită iar declaraţiile să fie doar la nivel declarativ”. Pentru deputatul social democrat, Vasile Popeangă , avertismentele lui Băsescu nu sunt nici primele, nici ultimele „este o dovadă de populism ieftin, există suficientă corupţie în PDL”. Cât despre o eventuală corupţie existentă în rândul PDL Gorj, Popeangă a precizat că „există suficientă corupţie în PDL, numai presa câte cazuri a semnalat în ultimii ani, dar care nu au fost finalizate. Luaţi cele trei entităţi energetice. Credeţi că sunt conduse de oameni de la PNL sau UNPR. Întreb şi eu aşa, e o întrebare a mea” . Şi într-adevăr, la nivelul PDL Gorj, sunt persoane, pe numele cărora, au fost întocmite dosare şi care se află în curs de judecată la instanţele din ţară, faptele săvărşite şi de care sunt acuzaţi fiind, infracţiuni de corupţie.

- Advertisement -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -