Pasti se autopropune candidat PSD la Primăria Târgu Jiu!?

0
27

Fostul primar din Târgu Cărbunești, Cristian Toader Pasti, a făcut o declarație stranie, prin care s-a pus în dezacord cu liderii partidului, în privința candidatului pentru Primăria Târgu Jiu, dar a lăsat să se înțeleagă că se vede pe el însuși candidat.

Social democratul s-a descris, atunci când a fost întrebat de profilul persoanei pe care o susține: „Nu poți să spui că îl iau pe unul de 40 de ani sau de 30 de ani. Trebuie să aibă cel puțin 10 ani experiență în funcții de conducere sau în administrația publică locală și să fi condus câteva sute de oameni în carieră”, a declarat Toader Pasti.

Profilul indicat de actualul consilier personal al șefului de la Consiliul Județean Gorj este un autoportret. Pasti a fost 12 ani primar la Târgu Cărbunești, după care a ajuns director al Parcul Industrial Sadu, susținut de PSD. Acesta își „aranjase apele” pentru un post de secretar de stat, dar, după alegerile locale din urmă cu un an și jumătate, liderii social-democrați au uitat să-l mai ia la capitală. Pasti a fost în cărți și pentru șefia Spitalului Județean Târgu Jiu, dar nici acolo nu a fost promovat de PSD, care l-a ales pe Gigel Capotă.

Consilierul care tânjește după un post călduț trebuie să mai treacă un hop și anume să-și convingă colegii de partid, lucru greu de realizat, având în vedere că există, deja, două variante, propuse de lideri ai PSD Gorj. Deputatul Mihai Weber a lăsat să se înțeleagă că îl susține pe tânărul Luis Popa, șeful societății de salubrizare Polaris, iar președintele organizației județene, Florin Cârciumaru, nu acceptă o altă variantă, decât cea a finului său, viceprimarul Adrian Tudor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here