PDL şi-a desemnat candidaţi curaţi

1
9

Preşedintele PDL Târgu Jiu, Nicolae Daviţoiu, este convins de faptul că toţi candidaţii democraţi de la Gorj, propuşi de filială pentru alegerile parlamentare, vor trece cu brio de evaluarea comisiei de etică. Printre criterii se numără problemele cu justiţia sau notorietatea, care sunt esenţiale.

Invitat la emisiunea „Punctul pe I” de la AccesTV, preşedintele PDL Târgu Jiu, Nicolae Daviţoiu, a declarat că deciziile comisiei de etică vor fi imperative în stabilirea candidaţilor la parlamentarele din 9 Decembrie. „Cei ce nu vor trece de comisia de etică nu vor fi acceptaţi ca şi candidaţi în Alianţă. Trebuie să nu aibă probleme cu justiţia, să nu fi constituit subiect de presă, criteriul moral, toate sunt condiţii foarte importante ce trebuiesc îndeplinite”, a precizat Nicolae Daviţoiu. Deşi este conştient de faptul că este posibil ca partidul să aibă de pierdut în aceste condiţii de curăţenie, iar USL are candidaţi buni, dar cu probleme penale, Daviţoiu a dat şi explicaţia „nu poţi să apari la televizor să spui de un anumit politician, când tu în partid ai oameni cu probleme. Trebuie făcută curăţenie în propria ogradă. Criteriile sunt clare, dacă nu te încadrezi eşti respins”.

Negocieri pe colegii

Întrebat pe marginea negocierilor ce vor avea loc în alianţă, liderul PDL Tg- Jiu a declarat că cel puţin un colegiu va fi dat colegilor. „În alianţă se vor purta discuţii, şi minim un colegiu va reveni aliaţilor. La Forţa Civică s-a manifestat dorinţa de a se candida pe colegiul V”, a mai spus Daviţoiu. Pe acest colegiu, din partea PDL Gorj a fost propus Dumitru Modrea. În ceea ce-l priveşte, Nicolae Daviţoiu a dat asigurări cu privire la faptul că va candida la parlamentare, pe colegiul VI –Deputaţi. Chiar şi preşedintele PDL Gorj, Ion Ruşeţ, a declarat că se vor purta discuţii în alianţă, liderul democrat dând asigurări cu privire la faptul că anumite colegii nu vor putea fi negociate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here