spot_img
4.4 C
Târgu Jiu
sâmbătă, aprilie 20, 2024
Altele
    AcasăHeadlinesPlanurile PRU pentru Gorj

    Planurile PRU pentru Gorj

    Preşedintele interimar al filialei Gorj a Partidului România Unită, Rudi Bugă, critică situaţia în care se află judeţul la ora actuală din punct de vedere al economiei, dar şi al infrastructurii. Totodată, partidul pe care îl reprezintă vine cu soluţii şi idei pentru dezvoltarea judeţului din aceste puncte de vedere.

    rudi-buga

    Întrebat cum îşi propune să atragă voturile electoratului, Rudi Bugă a declarat că mizează pe un program de măsuri pentru problemele din judeţ, implementat la nivelul partidului, astfel încât să câştige încrederea cetăţenilor. Preşedintele PRU Gorj susţine că trebuie protejat şi încurajat capitalul autohton. „În primul rând vom veni cu un program de măsuri şi propuneri. Din punctul nostru de vedere, ar trebui promovat mediul de afaceri autohton. Lupta dintre IMM-urile noastre, ale românilor, şi cele străine este clar o luptă inegală pentru că ei beneficiază de nişte credite cu dobânzi extraordinar de reduse, 1,5 maxim 2%, pe când noi numai să intrăm în bancă ne duce la 12% şi economia românească, în opinia noastră, celor de la PRU, nu are cum să fie performantă fără capitalişti români. În Târgu-Jiu, din punct de vedere economic, totul se face după ureche. Am construit mall în timp ce magazinele locale se zbat să supravieţuiască, am adus supermarketuri străine, care au în proporţie de 70% -80% marfă de provenienţă străină, iar a noastră se strică pe câmp, mă refer la cele agricole, producătorii dispar, construcţiile majore sunt făcute de firme din alte ţări, în timp ce constructorii noştri locali se gândesc la sfârşitul lunii cum să-şi plătească salariile”, a declarat Rudi Bugă, preşedintele interimar al PRU Gorj.

    „Judeţul Gorj a ajuns ca un cătun”

    Mergând mai departe, Rudi Bugă vorbeşte şi despre infrastructura din Gorj şi despre lipsa investitorilor mari şi implicit despre lipsa locurilor de muncă. „Al doilea punct ar fi infrastructura. Judeţul Gorj a ajuns un cătun, dacă luăm toate masterplanurile care au fost prezentate de Ministerul Transporturilor, vom vedea că Gorjul este ocolit de toate. Ce mare investitor credeţi că ar veni la noi când face 4 ore până la Bucureşti, 4 ore până la Timişoara, numai spun până la Nădlag. Judeţul Gorj nu se va dezvolta atâta timp cât nu vor veni investitori de talie mare, să construiască ceva, să asigure un loc de muncă, să se facă ceva la nivel mare, nu hipermarketuri sau malluri”, a mai spus Rudi Bugă.

    Se vrea mai mult accent pe turism

    Cât despre soluţiile pe care PRU le propune pentru dezvoltarea economică a Gorjului, Rudi Bugă spune că trebuie promovate produsele româneşti. De asemenea, PRU propune înfiinţarea unei bănci româneşti de dezvoltare care să gireze exclusiv IMM-uri româneşti indiferent că sunt la început de drum sau sunt vechi. Mai mult decât atât, micii producători trebuie sfătuiţi şi încurajaţi să se grupeze în asociaţii. Partidul România Unită îşi doreşte să se pună accent mai mult şi pe turism. „Am făcut un program pe turism, chiar şi pe industrie, care la noi numai există. Chiar Bogdan Diaconu, preşedintele PRU, era cu nişte potenţiali investitori, noi i-am asigurat că există forţă de muncă care poate fi recalificată, dar nu poţi să o recalifici înainte de a începe investiţia. Ar trebui să punem accent pe turism pentru că Gorjul stă pe o mină de aur. Îl avem pe Brâncuşi, avem mănăstirile de la Tismana, Polovragi, Lainici, Cheile Olteţului, Cheile Sohodolului, peşteri şi multe alte zone cu potenţial turistic. Cea mai mare greşeală la Gorj este că nu s-au căutat specialişti în comunicare şi marketing care să promoveze la nivel naţional şi internaţional Gorjul, aceasta este părerea mea”, a mai spus preşedintele PRU Gorj.

    „Trebuie să găsim soluţii să păstrăm tinerii”

    În ceea ce priveşte fenomenul migraţiei tinerilor către alte oraşe mari, dar şi în străinătate, preşedintele PRU Gorj spune că aceştia ar trebui să fie susţinuţi să-şi pună ideile în practică şi propune ca educaţia antreprenorială să fie obligatorie în liceu. „Al treilea punct pe care vreau să-l punctez este demografia. Probabil că e este punctul cel mai fierbinte al Gorjului. Pe lângă natalitatea din ce în ce mai scăzută la nivel de judeţ, ne confruntăm şi cu o problemă extrem de gravă: migraţia tinerilor. Atâta timp cât nu facem nimic pentru ca tinerii să rămână în Gorj, riscăm să devenim un judeţ mort, trebuie să prevenim într-un fel sau altul. Nu vom atrage niciodată investitori dacă media de vârstă din judeţ destul de ridicată. Trebuie să găsim soluţii să păstrăm tinerii”, a mai spus Rudi Bugă.

    Te-ar mai putea interesa

    1 COMENTARIU

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: