Acasa / Headlines / PNL Gorj face SCUT în jurul lui Romanescu. PSD-iștii acuzați că fac parte din grupuri de interese??

PNL Gorj face SCUT în jurul lui Romanescu. PSD-iștii acuzați că fac parte din grupuri de interese??

Organizația județeană a PNL Gorj susține, printr-un comunicat de presă că încercările primarului liberal Marcel Romanescu de a scoate Tg-Jiu din ghearele grupurilor de interese din apropierea PSD se soldează cu plângeri împotriva sa. Prin aceiași adresă PNL își arată susținerea față de primarul liberal care, în opinia lor, demersurile sale sunt în scopul de a reda orașul cetățenilor.

Audierea la DNA Craiova a primarului municipiului Tg-Jiu, Marcel Romanescu, în urma unei sesizări făcute de patronii societății Rodna SRL , care dețin în concesiune parcarea din Piața Centrală, este încă o dovadă a încercărilor disperate ale PSD de a-și proteja grupurile de interese, în defavoarea cetățenilor din Tg-Jiu. Patronii Rodna contestă dispoziția primarului Marcel Romanescu prin care se reziliază contractul de închiriere a terenului de aproape 4000 de mp din Piața Centrală, către societatea Rodna, după ce clauzele contractuale au fost încălcate de către societate. Primarul a făcut o notificare concesionarilor parcării de la Rodna, prin care îi atenționa că, din cauza nerespectării clauzelor contractuale, parcarea va reveni în administrarea municipalității, se arată în comunicatul emis de PNL Gorj.

Pași pentru recuperarea parcării

De la începutul acestui an, primarul liberal face demersuri pentru ca parcarea din Piața Centrală să revină în administrarea Primăriei Municipiului Tg-Jiu, în timp ce mai mulți consilieri PSD și ALDE, în frunte cu viceprimarul PSD Aurel Popescu, încearcă să protejeze grupurile de interese din jurul acestei parcări, inițiind mai multe proiecte de hotărâre pentru scoaterea la licitație a parcării și menținerea ei în administrarea actualei societăți-Rodna SRL. Această societate a concesionat parcarea încă din anul 1998, contractul fiind prelungit ultima dată în 2013, iar acum, se încearcă să prelungească această concesiune cu încă 49 de ani, în condițiile în care relațiile de colaborare și prietenie dintre patronii societății și liderii PSD sunt de notorietate în județul Gorj. După emiterea acestei dispoziții, șase consilieri PSD-ALDE au încercat, din nou, introducerea pe ordinea de zi a proiectului privind închirierea terenului unui investitor privat, astfel încât municipalitatea să nu aibă posibilitatea de a construi parcarea, deși încercările inițiale ale acelorași consilieri locali de a prelungi contractul de închiriere a parcării către afaceriștii de la S.C. RODNA S.R.L. constituie deja baza unui dosar penal deschis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu și declinat ulterior, către Direcția Națională Anticorupție. În cel de-al doilea proiect de hotărâre inițiat de consilierii PSD-ALDE, varianta ca municipalitatea să construiască o parcare supraetajată la Piața Centrală, era exclusă, singura opțiune fiind închirierea terenului către o firmă privată, cel mai probabil către aceeași Rodna SRL, mai precizează biroulde presă.

Grupuri de interese și acuze

În același comunicat de presă PNL Gorj vorbește despre grupuri de interese și beneficii la adresa partiului adversar. Pentru că primarul liberal Marcel Romanescu, prin decizia de reziliere, a afectat grav bunul mers al afacerilor grupurilor de interese din apropierea PSD, iar liderii PSD nu mai pot dispune de patrimoniul municipiului Tg-Jiu după bunul plac, așa cum se întâmplă de peste 20 de ani, afaceriștii au făcut sesizări împotriva edilului. Primarul Marcel Romanescu a fost audiat la DNA Craiova în urma unei sesizări a patronilor societății Rodna, însă edilul liberal a precizat că nu are nicio calitate în acest dosar, ci a oferit unele clarificări legat de decizia de reziliere a contractului.

Liderii Partidul Național Liberal , filiala Gorj, îl susțin pe primarul Marcel Romanescu în demersurile sale de a readuce respectarea legii în acest oraș și de a reda municipiul Târgu-Jiu, cetățenilor, se mai arată în comunicat.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*