Acasa / Headlines / PNL Gorj rupt în două! Centru să decidă: ori Vîlceanu, ori Romanescu

PNL Gorj rupt în două! Centru să decidă: ori Vîlceanu, ori Romanescu

Excluderea lui Mihai Paraschiv rupe PNL Gorj în două. Liderul organizației județene este dur criticat de președintele de la municipiu. Marcel Romanescu transmite un mesaj clar liderilor de la București: ori el ori Dan Vîlceanu!

Butoiul cu pulbere a explodat după excluderea lui Mihai Paraschiv. Prieten apropiat cu cel în cauză, Marcel Romanescu a lansat acuze fără precedent la adresa șefului său de partid. Dan Vîlceanu este acuzat că va distruge organizația județeană. “Dacă mai credeam până acum într-o echipă, care să bată în alegerile viitoare, după ceea ce s-a întâmplat, şansele sunt foarte mici. S-a făcut un joc pentru PSD. Dan Vâlceanu nu se dezlipeşte de PSD, rădăcinile lui din tinerețe au rămas acolo.

Pentru tot ce s-a întâmplat din 2016 până azi, Dan Vâlceanu ar fi trebuit să-şi depună demisia, pentru că în 2016 a fost un simulacru de campanie şi de alegere a candidatului, împreună cu Tudor Barbu. Ți-ai asumat un alt candidat decât cel dat de sondaj, dacă varianta aleasă de tine şi de Tudor Barbu nu a fost o reuşită, de ce nu ți-ai depus demisia? Alegerile din 2017 nu se câştigau, dacă mă bazam pe Dan Vâlceanu şi pe echipa lui. Am fost propriul meu strateg, am fost propriul meu coordonator, pentru că ştiu foarte bine ce făceau oamenii din jurul lui. Domnul Grivei, care-i este unchi, mergea şi transmitea membrilor să nu se implice, să stea acasa, pentru cà dansul stia ca Romanescu are blat cu PSD. Singurul vinovat de ce se întâmplă și ceea ce s-a întâmplat în PNL este Dan Vîlceanu. A eliminate până în acest moment toți oamenii care îl simpatizau pe Marcel Romanescu. Eu sunt ultimul element, pe mine, din fericire, în acest moment, nu mă poate elimina pentru că am fost ales direct de oameni. Există riscul foarte are că oricând vrea Dan Vîlceanu să elimine pe cineva din partid, să se adreseze aceluiași BPJ, pe care îl controlează, să supună la vot, și să spună ăsta e punctul meu de vedere”, a declarat Marcel Romanescu pentru un post de radio local.

Anunț șoc!

Președintele PNL Târgu Jiu, totodată primar al municipiului tranșează dur problema din organizația județeană. Romanescu îi pune pe liderii de la centru în poziția de a alege între actualul lider local și primarul Târgu Jiu-ului. “Eu sper să fiu candidatul PNL dar fără ca Dan Vîlceanu să fie membru PNL Gorj. El nu-și dorește să candidez vreodată din partea partidului atâta timp cât el va fi președinte. Și aici trebuie tranșate lucrurile. Ori-ori. Ori eu candidat al PNL și Vîlceanu în altă parte, nu mă interesează unde, poate să rămână în altă organizație dar nu în Gorj. Dan Vîlceanu poate vorbi în PNL când individual, nu pe listă, va obține un rezultat. Este o mare decepție și eu nu mai pot accepta aceste lucruri. Am fost sabotat în permanent de acest Dan Vîlceanu dar am considerat că este bine ca lucrurile să rămână în interiorul partidului însă nu mai vreau să tac, nu mai am de ce. Eu nu voi mai sta niciodată la aceiași masa cu Dan Vîlceanu, nu voi mai face niciodată echipă cu el. Are un singur interes de a-și păstra poziția de parlaentar chiar dacă pierdem primărie, pierdem CJ, nu contează!(….) Văd că cei de la București îl felicită pentru modul în care tratează problemele”, a mai declarant Romanescu.

Nicio reacție

Criticile dure nu-l miscă pe liderul PNL, Dan Vîlceanu refuzând categoric să răspundă declarațiilor acide. “Nu voi răspunde unor astfel de acuzații. Nu port un dialog cu colegii prin intermediul presei. Opiniile se spun la partid! Noi, PNL, trebuie să facem opoziție PSD-ului nu să vorbim despre noi în public. Nu voi face niciodată vreo remarcă la adresa colegilor pentru că există un cod etic pe care îl respect”, a declarant liderul PNL Dan Vîlceanu.

Două tabere

Faptul că la Gorj PNL s-a rupt în două este o certitudine pe care o recunosc chiar primarii. „E regretabil ce se întâmplă în PNL. Nu cred că trebuia să se ajungă aici. E o situație tensionată care a culminat cu o excludere care nu e benefică. E ca și când s-au creat două tabere și lucrul acesta nu dă bine pentru noi. O părere personală: s-a greșit când s-a hotărât punerea pe ordinea de zi a propunerii de excludere a lui Paraschiv. Nu cred că a prejudiciat atât de grav partidul prin ieșirile pe care le-a avut”, a declarat Liviu Cotojman, primarul din Roșia de Amaradia.

„Cred că lucrurile acestea nu sunt benefice partidului. Greu de spus cine are dreptate. Au mai fost situații de genul acesta care au avut acest deznodământ. Cred că într-un partid fiecare trebuie să-și găsească rolul și locul”, Constantin Bobaru, edilul din Bumbești Jiu. „Membrii din BJP au decis, poate fi o supărare dar cred că fapta e justificată”, a declarat Gigel Jianu, primarul din Motru.

6 comentarii

  1. Romanescu trebuie sa fie presedintele PNL Gorj iar Dan Vilceanu , Gigi Grivei si Carlita PeRon sa mearga in plata Domnului la PSD Gorj , acolo unde e lumea lor .

  2. Poza spune tot: doi arierati, plasati nefast in politica mica, de periferie, dar chiar si asa nocivi ptr comunitate…vai de steaua lor si de soarta noastra… La viitoarele alegeri, ochii mari si inspiratie totala pt eliminarea acestor impostori din viata orasului si a natiunii. Asta nu mai e PNL, e pedeleul basist, incompetent si corupt.

  3. E Partidul National al lui Labus (nepotul lui Grivei, Dulaul cel Batran). Uni impostor ajuns intamplator in Parlament. Pacat !

  4. Alegator Gheorghe

    Baaaa, fi v ar prostul de ras! Nu poate conduce ca nu merge Teorema lui Pitagora cu administratia locala! A tradat PNL de cand a fost pus Tavi Lupulescu.Acesta matura cu coruptii din Primarie prin toate GUNOAIELE din Gorj!Asta ,Romanescu culegator de cirese se bazeaza pe banii obtinuti de masa prin piete si din padurile ilegale vandute!Ce sa faca el cu PNL ul Gj sa l transforme in Partidul culegatorilor de ciresi Turcinesti?Niciodata el nu v a avea valoare pentru ca nu l diuce mintea nici in politica nici in administratie.Nu i este RUSINE,Valceanu l a lasat sa candideze!!!!Stia ca se face de ras si s a facut! Pleaca baaaa din PNL ca esti prost! Aici sunt intelectiuali care stiu sa vorbeasca si sa comunice in 3 limbi ,tu in pasareasca de vla RuGi!

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*