Politicienii, la colindat

0
17

La ceas de sărbătoare , o parte din politicienii judeţului şi-au amintit cu drag de năzbâtiile făcute în copilarie. Mai toţi recunosc că au fost la colindat în noaptea de Crăciun, cu banii obţinuţi cumpărându-şi dulciuri sau jucării.

Cu greu , o parte din politicienii judeţului au vrut să dezvăluie năzbâtiile făcute în perioada copilariei şi în special în preajma sărbătorilor de Crăciun. Primarul Municipiului Motru, Dorin Hanu, a povestit cum pleca să colinde cu bunicul său şi cât de mare era supararea pentru că nu reuşea să ajungă la toţi sătenii pentru a face urări. „La noi era un obicei să mergem la tot satul la colindat. Dacă nu treceam pe la vreun sătean, se supăra . Şi … împreună cu fratele meu şi cu bunicul, care era un om de vază în sat, plecam în colindat. Mergeam din casă în casă şi eram omeniţi şi uite aşa nu mai ajungeam la toţi sătenii. La un moment dat, bunicul ne spunea: „acum, haideţi acasă, mai mergeţi şi mâine! Noi, când auzeam, ne supăram”, a povestit primarul Dorin Hanu.

Cârciumaru: „am colindat până m-am însurat”

Primarul Municipiului Târgu-Jiu, Florin Cârciumaru, îşi aminteste cu mare drag de prietenii din copilărie, de colindatul cu Steaua, dar şi de faptul că lua obiecte din curţile celor colindaţi, dacă nu primeau nimic în schimb. „Am colindat toată perioada copilăriei, de mic copil până când m-am căsătorit. Mergeam în colindat, iar cine nu ne dădea nimic, luam câte ceva din curte. A fost o perioadă frumoasă, de care îmi amintesc cu drag. În fiecare an de Crăciun, merg la Ursoaia, în satul natal, unde mă întâlnesc cu prietenii şi rudele”, a povestit Florin Cârciumaru. Cu banii obţinuţi din colindat, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, îşi cumpăra dulciuri şi jucării.

Orzan: „ne certam pe zonele de influenţă”

În ceea ce îl priveşte pe vicepreşedintele liberal Gheorghe Orzan, acesta ne-a dezvăluit cum se certau colindătorii între ei pe gospodăriile din sat mai înstărite. Acesta a povestit că-i plăcea să se ducă în colindat, alături de prietenii din sat. „Mă duceam în colindat şi ne certam între noi, pentru că în sat erau gospodării înstărite şi fiecare voiam să câştigăm mai mult”, şi-a amintit Orzan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here