2.3 C
Târgu Jiu
marți, martie 2, 2021
Acasă Headlines Politicienii, cu un ochi plâng … şi cu altul râd

Politicienii, cu un ochi plâng … şi cu altul râd

- Advertisement -

Liderii politici de la Gorj, fie că au susţinut un candidat sau altul par mulţumiţi de rezultatele obţinute la alegerile din turul II pentru prezidenţiale. Preşedintele PSD Gorj, Florin Cârciumaru, este mulţumit de scorul obţinut de filială pentru candidatul Victor Ponta, acesta fiind de părere că noul preşedinte Klaus Iohannis poate colabora cu Guvernul Ponta. În tabăra ACL Gorj, bucuria este mare, copreşedintele Dan Vâlceanu declarând că gorjenii au votat un preşedinte echilibrat şi imparţial.

Ieri dimineaţă, după centralizarea voturilor, preşedintele Organizaţiei PSD Gorj, Florin Cârciumaru, a declarat că, în opinia sa, rezultatul obţinut este unul bun. „Eu consider că rezultatul obţinut de Victor Ponta la nivel de municipiu şi de judeţ este unul bun, dar este normal să se fi putut mai bine”, a spus Cârciumaru. Chiar dacă PSD a pierdut alegerile prezidenţiale, Guvernul Ponta poate rămâne în continuare în exerciţiu. Aceasta este părerea pesedistului şef, Florin Cârciumaru, care ia în calcul şi o schimbare a actualului Executiv. Cu toate acestea, Florin Cârciumaru consideră că noul preşedinte al României, Klaus Iohannis, poate colabora cu Victor Ponta, fără a produce mari schimbări politice. „Eu cred că „da”, din câte îl cunosc de la diferite întalniri pe domnul Iohannis. Pot spune că este deschis şi merge spre o colaborare”, a spus Florin Cârciumaru. Acesta a mai precizat că după discuţiile ce vor avea loc la Bucureşti în PSD, se va face o analiza şi pe plan intern la Gorj. Mulţumit de munca depusă de colegii din partid este şi liderul PP-DD Gorj, Robert Filip, acesta precizând că din punct de vedere matematic, rezultatul este bun. „Matematic este un rezultat bun la Gorj şi ştiu că oamenii noştrii şi-au făcut treaba. Ne-am respectat angajamentul, PP-DD Gorj şi-a făcut treaba”, a explicat liderul Robert Filip.

Bucurie, în ACL Gorj

În tabăra ACL, bucuria şi-a pus amprenta încă de la anunţarea rezultatelor de după închiderea urnelor. Ieri, după anunţarea rezultatului final, copreşedintele ACL Gorj, Dan Vâlceanu a declarat că noul preşedinte Klaus Iohannis va fi cel care va câştiga încrederea românilor. „Sunt foarte fericit pentru acest rezultat, am muncit şi vreau să le mulţumesc gorjenilor. Acum, văd exact ceea ce se aştepta de 25 de ani, văd un preşedinte imparţial şi echilibrat. Klaus Iohannis va fi un preşedinte ce va şti să câştige încrederea românilor”, a explicat copreşedintele ACL Gorj. În opinia liberalului Gheorghe Orzan, preşedintele câştigător a demonstrat că reprezintă viitorul României. „Suntem foarte bucuroşi pentru domnul Klaus Iohannis, le mulţumesc gorjenilor ce au demonstrat că sunt de partea celui care face şi care a demonstrat că reprezintă un viitor pentru România. Ne-am întors faţa către Europa!”, a mai spus Orzan. Klaus Iohannis, noul preşedinte, va prelua mandatul de la Traian Basescu pe 21 decembrie. În declaraţiile de ieri, acesta a cerut Parlamentului retragerea unor acte normative, dar şi tragerea la răspundere a celor ce s-ar face vinovaţi de sincopele înregistrate în procesul de votare.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Comentarii recente