Acasa / Politic / Ponta: „Dacă CEO se opreşte în judeţul Gorj, nu o să mai fie bani pentru nimeni și nimic”

Ponta: „Dacă CEO se opreşte în judeţul Gorj, nu o să mai fie bani pentru nimeni și nimic”

Preşedintele Pro România Victor Ponta, sceptic în privința achiziționării certificatelor de CO2 atât de necesare Complexului Energetic Oltenia. Aflat în vizită la Târgu-Jiu, fostul premier a declarat că autorizaţia de mediu a companiei va fi retrasă pe 1 mai 2019 dacă statul nu va găsi o soluție pentru a face rost de cele 200 de milioane de euro care permit, fără probleme, continuarea activității gigantului energetic.

Victor Ponta susține că a stat de vorbă cu colegi din Parlament care, la fel ca el, nu văd nicio soluție rapidă. ”Ne întoarcem la vechea problemă, şi anume la CEO, am discutat în Parlament şi cu ceilalţi parlamentari de la PSD, de la celelalte partide şi toţi ridică din umeri. Le-am zis ”vedeţi că nu mai sunt eu prim-ministru să rezolv problema”. Nu s-au cumpărat certificatele de CO2, e vorba în acest moment de vreo 200 de milioane de euro pe care n-au de unde să-i primească şi e vorba de legislaţie europeană, nu poţi să schimbi legea. Pe legislaţie europeană, la 1 mai se retrage autorizaţia de mediu şi practic trebuie să opreşti compania energetică. Am tot spus tot anul, toată lumea a ridicat din umeri, toată lumea mi-a dat dreptate şi nimeni nu a făcut nimic. (…) Până la urmă toţi cei care lucrează la complex, până la jurnalişti, toată lumea depinde de CEO. Dacă CEO se opreşte în judeţul Gorj, nu o să mai fie bani pentru nimic şi pentru nimeni. (…) După 7 ani, iar suntem cu compania şi cu judeţul pe marginea prăpastiei”, a spus Ponta, într-o conferinţă de presă organizată de Pro România Gorj.

„Se scufundă Titanicul şi voi mai daţi şi desert la masă?”

În contextul actual, deputatul a mai declarat că nu înțelege rostul acordării primelor de sărbători la CEO. ”Nu înţeleg relaxarea asta, am văzut că se dau prime de Crăciun, băi oameni buni. Pe 1 mai se ridică autorizaţia de mediu şi încep penalităţile, care sunt foarte mari. Toată lumea ridică din umeri, ba chiar am impresia că vor să se mai dea deoparte, să mai ia nişte contracte repede acum, în ultimele cinci luni, până moare CEO, să-l mai sugă de nişte contracte. E ceva ce n-am văzut niciodată în ultimii 15 ani, această pasivitate totală în faţa unei chestiuni evidente, concrete şi care se întâmplă într-un timp foarte clar, limitat. (…) Anul viitor care e soluţia? Unde se găsesc cei 200 de milioane de euro pentru certificate? Nu poţi să-i dai de la buget, este exclus”, a spus Victor Ponta.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*