Acasa / Headlines / Ponta, gata să susțină candidatul altor partide la prezidențiale

Ponta, gata să susțină candidatul altor partide la prezidențiale

Fostul premier Victor Ponta respinge categoric o posibilă candidatură la viitoarele alegeri prezidențiale. Liderul Pro România susține că încă nu a descoperit varianta viabilă pentru ca în turul 2 să nu ajungă la baraj Iohannis cu Dragnea.

Prezent la Târgu Jiu, parlamentarul de Gorj a afirmat răspicat că nu va intra în cursa electorală pentru șefia țării. În schimb, calculele făcute de Pro România vizează susținerea unui om politic care să-l scoată din joc pe actualul lider PSD. Ponta este gata să ajute și liderului partiului aflat în alianță cu social-democrații. „E Tăriceanu, parcă, la egalitate cu mine. Dacă Tăriceanu se desprinde de Dragnea şi nu mai susţine toate măsurile astea aberante – el m-a susţinut în 2014 – pot să-l susţin şi eu. Este Gabriela Firea, cu care n-am avut o relaţie bună în ultima perioadă, tocmai pentru că era mare iubire cu Dragnea, până i-a arătat Dragnea ce înseamnă iubire. Are şanse? O susţin. Este Corina Creţu cu care am avut întotdeauna o relaţie bună, dar nu ştiu dacă vrea să candideze, dar altfel un om pe care îl apreciez şi care cred că are calităţile, are relaţii europene mult mai bune decât Iohannis, e mai PSD-istă decât Dragnea. Mai sunt şi alte variante, de asta v-am zis că las la o parte orgoliile, las la o parte lucrurile personale, pentru că miza e mult prea importantă, şi pot să fac campanie pentru cineva în care cred cu adevărat că poate fi o alternativă”, a spus Victor Ponta.

Scenariu

Ponta susține că nu-și dorește ca românii să fie puși în situația de a vota răul cel mai mic. În opinia fostului premier scenariul este deja făcut. „Despre prezidenţialele de anul acesta – chiar vreau să jucăm şi eu, personal, vreau să joc un rol important, pentru că nu vreau să ajung în noiembrie, la turul 2, să am pe buletinul de vot, să aleg între Iohannis şi Dragnea. Nu mai vreau.! Eu nu vreau să-l votez pe domnul Iohannis, că nu cred că e un bun preşedinte, dar nici să ne ducem toţi sclavi pe moşia din Teleorman. Deocamdată, după cum vedeţi, domnul Iohannis are un calcul simplu, “ajung cu Dragnea în finală, îl bat sigur”, poate să stea la Sibiu sau în insule, că oricum lumea îl va vota pe el ca să nu iasă Dragnea. Dragnea are şi el un calcul simplu, zice “domne, important e să ajung în turul 2, să nu crească nimeni în jur, să nu mai trebuiască s-o dau afară pe Firea, pe Grindeanu, pe Ponta, rămân eu acolo şi n-au ce să-mi facă să-mi ia partidul şi Guvernul, că n-o să i-l ia Dăncilă”, a mai declarat Ponta.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*