Acasa / Politic / Ponta, previziuni sumbre

Ponta, previziuni sumbre

Liderul Pro România Victor Ponta susține că urmează o perioadă de criză în România. Săgețile aruncate spre partidul aflat la guvernare vin să completeze deschiderea Pro România de a colabora cu alte partide politice social-democrate. Între timp, în teritoriu, partidul lui Ponta se reorganizează.

“Anul politic 2019 se încheie la fel ca anul 2009 – pe fondul unor grave erori și a unei strategii falimentare a conducerii PSD avem o dominație incontestabilă a forțelor politice de dreapta care dețin, în acest moment, atât funcția de președinte, cât și aceea de prim-ministru. La fel ca în 2010, România se pregătește de o gravă criză economică și socială, iar guvernul de dreapta nu este capabil să ofere soluțiile competente și profesioniste necesare. Prețul va fi plătit, din nou, de oamenii care trăiesc în România și de firmele românești. Avem nevoie de o reformă profundă și fără compromisuri a stângii, care să îi dea șansa de a se reafirma ca opoziție și alternativa serioasă, capabilă să îi apere pe oamenii obișnuiți de efectele crizei și ale proastei guvernări. PRO România își propune să fie promotorul reformei și unității stângii moderne și pro-europene în perioada 2020-2024”, au transmis liderii Pro Romania printr-un comunicat de presă.

Îți refac echipele

Pe de altă parte liderii Pro România se pregătesc pentru viitoarele algeri. În cadrul Biroului Executiv s-a luat decizia de a demara procedura pentru validarea posturilor de conducere la organizațiile din teritoriu. “PRO România anunță completarea Biroului Executiv (BEx) cu patru membri, respectiv: europarlamentarul Corina Crețu, senatorul Adrian Țuțuianu, și deputații Gabriela Podașcă și Cătălin Nechifor. Prima decizie a noului Birou Executiv privește demararea procesului de organizare a alegerilor interne pentru conducerea organizațiilor județene, municipale și locale. Tot cu această ocazie au fost stabilite și criteriile de selecție a candidaților pentru alegerea autorităților administrației publice locale din 2020.”, se arată  în comunicatul de presă emis de la nivel central.

Deschiși la propuneri

Victor Ponta susține că partidul pe care îl conduce este deschis în vederea realizării unor alianțe constructive pentru România. “Rezultatele obținute de partide la alegerile europarlamentare și prezidențiale au confirmat, din păcate, opinia fondatorilor PRO România, care au acuzat gravele greșeli politice ale echipei Dragnea – Dăncilă. Abordarea anti-europeană și promovarea oamenilor și a discursului tip PRM 2000 au dus la rezultate identice. PRO România se adreseaza tuturor alegătorilor de centru stânga care au votat în 2014 (peste 5,2 milioane dee români) și este dispus să colaboreze cu forțele politice social-democrate pentru consolidarea unei opoziții constructive, una care să apere cu adevărat interesele românilor. Acceptarea greșelilor strategice, pasul în spate pe care trebuie să îl facă liderii care au dus Stânga la dezastrul de azi, un nou mod de înțelegere și adaptare la profundele schimbări din societatea românească (inclusiv din Diaspora) și reforma internă reprezintă condițiile esențiale pe care trebuie să le respecte toți cei care vor alege să contribuie, alături de noi, la reconstrucția stângii românești”.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*