Premieră în CL Târgu Jiu, Tudor sare în ajutorul lui Romanescu! Vezi pentru ce proiect și-au dat mâna cei doi!

0
43

Boicot în Consiliul Local din Târgu Jiu și ceartă în PSD la final de an. Consilierii majorității au lipsit de la sedința de îndată convocată, la finele săptămânii trecute, de primarul Marcel Romanescu în care pe ordinea de zi era achiziționarea unui teren în centrul orașului pe care urma să fie amenajată o parcare publică. Cel mai mare număr de absenți l-a înregistrat Partidul Social Democrat, unul dintre liderii organizației arătându-se dezamăgit de atitudinea colegilor din Consiliul Local.

Din cei 21 de consilieri municipali, numai 12 s-au prezentat la ședința de vinerea trecută așa că nu a fost întrunit cvorumul de 2/3 necesar desfășurării. Au lipsit cinci consilieri de la PSD, cei doi consilieri de la PMP, unul de la PSRo și unul din tabăra ALDE. Boicotul a fost privit ca un rău făcut târgujienilor de edilul Marcel Romanescu care susține că nu va renunța la ideea de a achiziționa terenul de lângă Banca Națională, acolo unde dorește să facă o parcare publică. „Mă așteptam să fie prezenți consilierii. Nu am putut să discutăm acest proiect de hotărăre din lipsă de cvorum. Există posibilitatea să convocăm o sedință de îndată ori acest proiect îl vom pune pe ordinea de zi a următoarei sedințe care va avea loc mâine. Din păcate, mâine se organizeză ultima licitație de către societatea care se ocupă de acest teren și consider că era bine să facem aceste demersuri înainte. Azi s-ar putea să fie târziu pentru oferta pe care noi trebuia să o depunem. Acest proiect este important pentru că discutăm, în primul rând, de fluidizarea traficului. De faptul că o parte din traficul care vine de pe strada Republicii sau din zona Unirii, ar putea să folosească această rută în condițiile în care dăm dublu sens străzii respective. În felul acesta, suprafața aceea de teren putea fi alocată pentru o parcare. Nu este vorba despre pierderea banilor, toată suma se repartizează pentru anul viitor . Repet, nu există niciun fel de pierderi, banii se vor regăsi pentru proiectele de investiții din 2018”, a declarat primarul municipiului Târgu Jiu Marcel Romanescu.

„O să am o discuție în PSD”

Viceprimarul municipiului este la fel de contrariat de lipsa consilierilor locali precum primarul. Adrian Tudor susține că nu înțelege luptele politice când vine vorba despre binele cetățeanului. Acesta afirmă că situația din Consiliul Local impune o sedință internă de partid. „Era o oportunitate de a avea în zona centrală o astfel de investiție. Sunt suficiente argumentele că vrem să fluidizăm traficul sau că vrem să scăpam Calea Eroilor de mașini parcate. Îmi pare rău că nu am avut toți colegii prezenți la ședință. Înțeleg motivele unora dar ca și președinte executiv al PSD Târgu Jiu o să am o discuție la modul cel mai serios dacă vedem așa cum trebuie interesul comunitații atunci când suntem aleși locali. Trebuie să ținem cont că fiecare dintre candidații din campania electorală a vorbit despre necesitatea acestor investiții. Era o oportunitatea de a avea acest teren acum. Există riscul ca în 2018 să nu putem face această achiziție, dar cel mai important există riscul să ne trezim iarăși, în centrul orașului cu o investiție sufocantă în loc să decongestionăm situația. Mă rog, fiecare își vede interesul”, a declarat viceprimarul Adrian Tudor.

„Primarul minte!”

Unul dintre cei care sunt și nu prea de acord ca terenul respectiv să fie cumpărat de municipalitatea este consilierul Eduard Lădaru. Acesta susține că la mijloc nu este vorba despre o decongestionarea a traficului, ci doar de posibilitatea de a evita o nouă construcție gigant în centrul orașului. „Este un mesaj fals transmis de domnul primar cum că s-ar fluidiza traficul în zonă. Dacă dai drumul la sens se vor bloca mașinile în zona Tribunalului. Circulația va fi blocată și mai mult pe strada Griviței și Strada Comuna din Paris. Sunt de acord cu achiziționarea terenului din teama că pe suprafața respectivă se poate construi vreun kitsch sau vreun bloc, ori vorbim aici de Cale Eroilor și de asta ar fi de acord să dăm acei bani”, a declarat consilierul ALDE Eduard Lădaru.

Valoarea terenului se ridică la ora actuală la peste 1,2 milioane de lei, iar amenajarea unei parcări ar duce afacerea la 3 milioane de lei lei vechi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here