11.5 C
Târgu Jiu
joi, mai 6, 2021
AcasăPoliticPrimarii PSD din lotul „Ydail”, revoltaţi pentru un liberal

Primarii PSD din lotul „Ydail”, revoltaţi pentru un liberal

Fostul primar PNL de la Turceni, Ion Iordache, este tot mai aproape de o candidatură PSD la parlamentare. Iordache ar fi semnat adeziune la organizaţia PSD de la Turceni, anunţă chiar Ion Călinoiu, preşedintele executiv al PSD Gorj, care a mai adăugat că unii primari social-democraţi nu-l impun pe Iordache drept candidat, ci, pur şi simplu, îşi manifestă preferinţa.

calinoiu-si-carciumaru-1

Ion Călinoiu, preşedintele executiv al PSD Gorj, nu vede o problemă din faptul că 17 primari PSD, majoritatea anchetaţi în dosarul de corupţie „Ydail” îl impun pe Ion Iordache, fostul edil al oraşului Turceni, pe lista de candidaţi a PSD la alegerile parlamentare. Mai mult, Călinoiu a lăsat să se înţeleagă faptul că Iordache ar fi deja membru PSD, acesta fiind cel mai probabil înscris la organizaţia din Turceni condusă de cumnata sa, Cristina Cilibiu, actualul primar al oraşului. „Nu este nicio răscoală. Este vorba de atitudinea unor oameni de a susţine un alt om. Eu am spus de fiecare dată că orice membru de partid are dreptul să candideze. Membrul de partid are în competiţia internă susţinători lui. Finalul este acela când majoritatea stabileşte candidaţii oficiali. Care e problema acum să facem un capăt de ţară din opiniile unor oameni. Nu ştiu dacă Iordache este membru PSD, dar condiţia pentru a fi candidat este să fii membru PSD. El a susţinut candidatul nostru la Primăria Turceni, candidat care este preşedinte interimar de organizaţie şi e posibil să fie membru de partid”, a declarat Ion Călinoiu.

Bucurescu, un rebel „reţinut”

Înainte de campania electorală pentru alegerile locale, mai mulţi primari PSD au fost anchetaţi şi chiar reţinuţi 24 de ore într-un scandal de corupţie în care aceştia erau acuzaţi de luare de mită şi abuz în serviciu. Aceştia ar fi primit şpagă de la şefii firmei Ydail controlată de Ion Iordache pentru a-i atribui lucrări societăţii din Turceni. Acum, mulţi dintre aceştia primari insistă să-l susţină pe Ion Iordache, anchetat şi el în mai multe rânduri pentru evaziune fiscală, să ajungă în Parlamentul României. Unul dintre marii susţinători ai lui Iordache este primarul de la Slivileşti, Sorin Bucurescu, şi el reţinut în dosarul „Ydail”. Acum, Bucurescu s-a transformat chiar într-un lider al grupului de primari susţinători ai lui Ion Iordache. Şi de această dată, Ion Călinoiu, preşedintele executiv al PSD Gorj, consideră că atitudinea lui Sorin Bucurescu este una normală, primarul având un astfel de comportament doar pentru a fi preluat de mass-media. „De ce vă surprinde atitudinea lui Sorin Bucurescu? Sorin Bucurescu a avut de fiecare dată câte o ieşire din asta. Probabil vrea să mai dea câte o ştire de senzaţiei presei. Dar acesta de fiecare dată devine serios când intrăm în lucrurile importante. Primarii şi-au spus tot timpul punctul de vedere. Nu e o situaţie tensionată deloc. E o situaţie normală”, a completat Călinoiu, preşedintele executiv al PSD Gorj.

Primari indisciplinaţi

În aceste condiţii, liderii PSD Gorj încearcă să înăbuşe revolta unor primari social-democraţi care doresc să-l impună pe lista de candidaţi la alegerile parlamentare pe Ion Iordache, fost primar PNL la Turceni. Ion Călinoiu, preşedintele executiv al PSD Gorj, afirmă că partidul nu se confruntă cu un scandal creat de primari, situaţia de acum putând fi gestionată prin libera exprimare. De asemenea, Călinoiu neagă zvonurile că o parte a primarilor PSD ar fi prins curaj, după ce acesta nu a mai fost preşedinte al Consiliului Judeţean. „Asta nu e vorba de a încălca regulile de disciplină. Lucrurile de genul acesta s-au întâmplat de fiecare dată când primarii şi-au spus punctul de vedere. E o situaţie normală. Primarii nu subminează nici pe actualul preşedinte de Consiliu Judeţean, nici pe preşedintele executiv al PSD Gorj sau pe preşedintele organizaţiei, Florin Cârciumaru”, a conchis social-democratul.

- Advertisement -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -