Primul candidat oficial la alegerile din Telești

0
18

Autoritățile fac ultimele pregătiri pentru alegerile locale parțiale de la Telești. Potrivit reprezentanților Prefecturii, buletinele de vot necesare scrutinului vor fi tipărite în județul Hunedoara, asta deoarece cantitatea de hârtie este prea mică și nu se justifică aprovizionarea. Între timp, partidele politice pregătesc dosarele aspiranților la fotoliul de primar. Candidatul ALDE a fost primul care și-a depus dosarul de candidatură.

Alegerile din Telești sunt programate pentru data de 5 noiembrie, iar subprefectul Sorin Arjoca dă asigurări că graficul după care se derulează procesul electoral decurge întocmai. „17 octombrie este ultima zi pentru depunerea candidaturilor, pe data de 24 rămân definitive candidaturile, iar pe 31 octombrie se aleg președinții și locțiitorii birourilor electorale ale secțiilor de votare. Până pe data de 24 octombrie se completează și biroul electoral de circumscripție al UAT-ului cu reprezentanții partidelor politice. Probabil vom tipări buletinele de vot la Deva, pentru că sunt doar 2.300 de buletine de vot. Ne trebuie cam 50-60 de kilograme de hârtie și nu putem aproviziona o asemenea cantitate și atunci am discutat cu Prefectura Hunedoara să ne dea din lotul lor, pentru că dânșii au nevoie de o cantitate mai mare. Nu e o problemă, am tipărit noi și la Galați”, a explicat Arjoca.

„Sunt convins că am să câștig”

Liberalii de la ALDE au ținut să aibă primul candidat cu acte-n regulă la alegerile din noiembrie și au depus ieri dosarul lui Cristi Mischie. „Am hotărât să candidez la funcția de primar pentru a veni în sprijinul cetățenilor, pentru a rezolva toate problemele cetățenilor și sunt hotărât să cheltuiesc banul public doar în folosul comunității. Sunt convins că am să câștig. În momentul în care voi deveni primar, inclusiv consilierii PSD o să îmi acorde sprijinul. Ne cunoaștem, suntem prieteni și nu cred că vor pune probleme la niciun proiect care ar putea aduce beneficii comunității”, a spus Cristi Mischie.

Dian Popescu, optimist

„Eu cred că șansele noastre sunt foarte mari. Sunt ceva probleme în această comună. Cred că nu trebuie lăsată primăria Telești pentru niște jocuri personale ale unor oameni politici din această localitate. De la București vom fi susținuți de ministrul energiei, Toma Petcu, care, va sta două zile aici la Telești, pentru că suntem într-o zonă a energiei”, a declarat și Dian Popescu, președintele ALDE Gorj, la depunerea candidaturii.

„Ne-am făcut planuri”

Pesediștii au lăsat depunerea candidaturii pe ultima sută de metri și spun că sunt pregătiți pentru lupta electorală, care se anunță una aprinsă. „Astăzi depunem dosarul de candidatură, pentru că este termenul final de depunere a dosarelor. Pe data de 22 octombrie începe campania electorală, o campanie de două săptămâni. Ne-am făcut planuri în ceea ce privește campania pe care o vom desfășura. Suntem pregătiți pentru o campanie pe care să o derulăm în liniște, să prezentăm ceea ce am făcut și ce vrem să facem în comuna Telești. Nu avem nici un sondaj, mergem cu candidatul nostru, care este cunoscut și este aproape de oameni”, a declarat Cosmin Popescu, coordonatorul campaniei PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here