8.9 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 15, 2021
AcasăPoliticPrioritățile noului prefect al județului Gorj

Prioritățile noului prefect al județului Gorj

Arhitectul Corneliu Răducan Morega, de la USR, care urmează să fie numit în funcția de prefect al județului Gorj, are o serie de priorități pe care și le-a propus pe perioada mandatului său.

„Vaccinarea anti COVID-19 trebuie să continue într-un ritm accelerat, pentru că este singura soluție să revenim la o viață normală într-o perioadă scurtă. E nevoie de cât mai multe centre de vaccinare și în localități îndepărtate, dar și de echipe mobile care să se deplaseze la locuințele oamenilor care se confruntă cu probleme de deplasare“.

O altă prioritate a viitorului prefect este poluarea produsă de groapa de gunoi din Târgu Jiu: „Este inadmisibil ceea ce se întâmplă cu această groapă de gunoi. Oamenii au dreptate să fie revoltați, pentru că îndură de prea mult timp această situație extrem de neplăcută. Trebuie ca instituțiile să își facă datoria și să verifice dacă toate condițiile menționate în autorizații și alte avize sunt respectate. Dacă nu, vor fi luate măsuri imediate. Oamenii din zonele afectate trăiesc o adevărată dramă și nu putem să ne jucăm cu sănătatea lor“

„La Rânca este un haos“

O altă problemă este aducțiunea cu apă de la Izvarna, din Tismana, la Craiova. Din cauza unor probleme cadastrale, această investiție pe fonduri europene este pusă în pericol. „Este o lucrare importantă pe fonduri europene. Situația s-a blocat în județul Gorj, iar investiția este în pericol. Trebuie ca lucrurile să se miște, mai ales că ține de partea birocratică“, a spus Corneliu Răducan.

O altă problemă este legată de situația din Rânca, unde nu există o disciplină în privința construcțiilor și a modului de organizare a circulației. „La Rânca este un haos. Este nevoie de o colaborare între cele două primării, cea de la Novaci și cea de la Baia de Fier. Se impune o dezvoltare unitară a zonei și cred că se poate găsi o soluție de guvernare comună. Trebuie să se amenajeze noi parcări și trasee foarte bine stabilite și organizate pe străzile interioare pentru turiștii care vin la Rânca. Zona are un potențial turistic foarte mare și este nevoie de o permanentă dezvoltare și adaptare la nevoile turiștilor“, a mai precizat viitorul prefect.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -