spot_img
6.8 C
Târgu Jiu
vineri, martie 31, 2023
Altele
  AcasăPoliticPromovează independența energetică în rândul primarilor

  Promovează independența energetică în rândul primarilor

  Secretarul de stat din Ministerul Energiei, Constantin Ștefan, a început să facă vizite în teren. Este vorba despre discuții în teritoriu, cu primarii gorjeni, pe teme ce vizează reducerea facturii la energia electrică.

  Independența energetică este conceptul promovat în rândul primarilor. Constantin Ștefan susține că UAT-urile pot să obțină acest lucru prin atragerea de fonduri europene. Primarii din Peștișani și Stănești s-au arătat interesați de accesarea unor astfel de proiecte.

  ” Am avut plăcerea de a vizita comunele Peștișani și Stănești, comune cu multe proiecte în curs de realizare dar și finalizate. Aici, am descoperit proiecte importante derulate de cei doi primari gospodari, Cosmin Pigui și Bicheru Costel, care continuă să dezvolte comunitățile din care fac parte, prin accesarea de noi proiecte. Cu această ocazie, am prezentat oportunitatea de accesare a fondurilor alocate României prin „Fondul pentru Modernizare – Investiții în noi capacități de producere a energiei electrice din surse regenerabile pentru autoconsum” destinate Unităților și Sub-unităților Administrativ Teritoriale și Instituțiilor publice.
  Având în vedere multitudinea proiectelor aflate în derulare: reabilitări de școli, cantină școlară și liceu, construcție grădiniță, afterschool și dispensar, teren de fotbal, stație de epurare ape uzate, canalizare, iluminat public și alimentare cu apă, este benefic ca aceste comune să devină și independente energetic, prin noi investiții în capacități proprii de producere energie electrică.
  Avantajul acestor investiții este de a reduce costurile la facturile cu energia electrică, respectiv sumele economisite în conturile primăriilor vor fi folosite pentru dezvoltarea în continuare a acestora”, a transmis Ștefan.

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: