Propunerea PSD pentru pensionarea anticipată a angajaților din CE Oltenia

0
283

Social-democrații vin cu o nouă propunere privind modificarea Legii pensiei care ar avantaja angajații din CE Oltenia. „Pentru a rezolva revendicările angajaților de la CE Oltenia, privitoare la pensionarea anticipată, alături de ceilalți parlamentari PSD din Gorj am propus o modificare la Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.

Potrivit propunerii noastre, la fiecare an lucrat de către cei încadrați la grupa a doua de muncă se vor mai adăuga 5 luni, față de modificarea inițială făcută tot de PSD (de care au beneficiat mii de români care au lucrat în condiții grele de muncă), care adăuga 4 luni la fiecare an lucrat.

Astfel, dacă noua propunere a PSD ar fi adoptată, angajații din sectorul minier și energetic vor putea beneficia de pensionare anticipată cu 15 ani și 8 luni mai devreme, pentru un stagiu de cotizare de 30 de ani realizați în condiții deosebite de muncă.

Considerăm că este o soluție care rezolvă echitabil revendicările angajaților din acest sector profesional și, în aceeași măsură, nu vedem nici un motiv pentru care actuala putere, formată din PNL-USR și UDMR, ar respinge această inițiativă, ea neavând nicio problemă de constituționalitate”, a transmis deputatul PSD Mihai Weber.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here