PSD acuză, PNL se laudă!

0
203

Social-democrații acuză guvernul că direcționează fondurile doar spre localitățile conduse de primari liberali. Mihai Weber atrage atenția oficialilor că se joacă cu soarta a milioane de români.

“Intenția prim-ministrului României, de a nu mai da bani către anumite UAT-uri, reprezintă o ieșire nepermisă pentru un înalt demnitar al statului. Practic, premierul țării și șeful unuia dintre partidele de guvernământ recunoaște fără jenă, în cadrul unui autodenunț, că urmează să folosească banii din bugetul țării pentru a cumpăra voturile primarilor PNL, în vederea apropiatelor alegeri interne din PNL. Într-o declarație politică pe care o voi susține săptămâna următoare, în Parlament, îmi voi îndemna colegii deputați să respingă asemenea practici și să realizeze că mulți dintre ei au fost trimiși în Parlament tocmai de către acei români, din acele comunități pe care acum premierul Cîțu dorește să le condamne la subdezvoltare și sărăcie”, a declarat deputatul PSD Mihai Weber.

Primari cu infrastructura deficitară

Acuzele liderului PSD sunt confirmate. Primarii liberali, de la Gorj, sunt plimbați prin Parlament de colegii deputați.“Premierul Florin Cîţu s-a întâlnit, la Guvern, cu primarii PNL și parlamentarii din Gorj. Florin Cîțu a avut mai multe acțiuni extrem de importante pentru Gorj, atât când era ministru al Finanțelor, cât și din postura de premier. Complexul Energetic Oltenia funcționează și astăzi pentru că a fost acordat ajutorul de aproape 500 de milioane de euro pentru achiziția certificatelor de carbon. Doar un guvern liberal a acordat un asemenea ajutor companiei din Gorj. Și primarii noștri au aceleași solicitări, asemenea celorlalți din țară, legate de asigurarea fondurilor pentru investiții în comunitățile locale. Fiecare primar a avut obiective de investiții pe care își dorește să le finanțeze, în funcție de comunitatea lui, discutate cu Manuela Pătrășcoiu, directorul Companiei Naționale de Investiții, prezentă la ședință. De exemplu, Dumitru Leuștean de la Novaci are în plan investiții uriașe pentru zona montană Rânca, dar alți primari, mai ales cei aflați la primul mandat, au infrastructură deficitară și au multe lucrări de realizat la drumuri, dar și asigurarea utilităților. Oportunități de finanțare sunt prin programe europene ori surse guvernamentale. Florin Cîțu i-a asigurat de susținere în demersul lor de a dezvolta localitățile pe care le conduc”, a transmis deputatul Dan Vîlceanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here