PSD și ALDE au boicotat votul final la modificările Legii Energiei

0
12

Votul final la cererea de reexaminare a Legii pentru modificarea și completarea Legii Energiei Electrice trebuia să fie dat ieri, în plenul Camerei Deputaților, însă procedura a fost amânată din lipsă de cvorum. Parlamentarii PSD și ALDE au lipsit din sală, astfel că ședința nu a îndeplinit condițiile legale pentru a se desfășura.

andreea-paul-parlamentPe lângă cererea de reexaminare a modificărilor la Legea Energiei, ieri, pe ordinea de zi a Camerei Deputaților s-a mai aflat un alt proiect de lege foarte important Proiectul la Legea privind conversia creditelor în franci elvețieni, dar și moțiunea simplă pe justiție. Moțiunea a fost programată pentru prima parte a zilei, iar grupul PNL din Camera Deputaților a anunțat că nu va participa la dezbatere, urmând a reveni în sala de plen pentru votul final la celelalte legi trecute pe ordinea de zi, printre care cererea de reexaminare a Legii pentru modificarea și completarea Legii Energiei Electrice și la Proiectul de Lege privind conversia creditelor în franci elveţieni. La ora 15,00 parlamentarii PNL au părăsit sala, iar la 15,30 au revenit în plen pentru votul final, însă în sală nu se mai aflau parlamentarii PSD și ALDE. Liberalii gorjeni susțin, într-un comunicat de presă, că: „la ora 15,00, Grupul PNL de la Camera Deputaților a părăsit sala la dezbaterea moțiunii și a revenit, la ora 15.30, pentru a participa la votul final pe proiectele puse pe ordinea de zi. Din păcate pentru gorjeni, parlamentarii PSD și ALDE au lipsit de la votul final privind cererea șefului statului de reexaminare a Legii pentru modificarea și completarea Legii Energiei Electrice și Proiectul de Lege privind conversia creditelor în franci elveţieni, astfel încât, ședința nu s-a putut desfășura în condiții legale, din lipsă de cvorum, votul final fiind amânat. ”

Popeangă: „Parlamentarii PNL au fost în sală!”

Deputatul PNL Gorj, Vasile Popeangă, unul dintre inițiatorii proiectului de lege privind modificarea Legii Energiei, a declarat că PSD încearcă o manipulare a opiniei publice în privința votului de astăzi, o manevră prin care PSD încearcă să dea vina pe PNL. ”Conform programului anunțat, la ora 14,30 până la 15,30 era programată citirea textului moțiunii simple de cenzură pe justiție, iar la ora 15,30, conform programului, trebuia să înceapă votul final pe proiectele aflate pe ordinea de zi. La ora 15,10, cel care a condus ședința nu a mai așteptat ora 15,30 pentru a pune în dezbatere votul final, ci a continuat spunând că ședința se amână. La ora 15,30 deputații PNL se aflau în sala de plen, lucru care a fost constatat și de reprezentanții creditaților, aflați în sală, care așteptau votul final la legea privind reconversia creditelor în franci elvețieni”, a declarat Vasile Popeangă. Deputatul liberal a precizat că toți parlamentarii au primit sms de la liderul de grup, deputatul Eugen Nicolăescu, prin care aceștia erau rugați să participe la ședința de vot final de la ora 15,30.

„Batjocura PSD la adresa legilor aflate pe ordinea de zi!”

Deputatul PNL Andreea Paul și-a manifestat dezgustul, pe o pagină de socializare, față de atitudinea PSD la adresa legilor aflate pe ordinea de zi a Camerei Deputaților, ieri. Paul a postat o fotografie din plenul Camerei Deputaților, însoțită de următorul text: ”Incredibilă batjocura PSD la adresa legilor aflate azi pe ordinea de zi. Sala este goală, cu excepția grupului meu parlamentar. Este 15.50 și sunt aici de la 15.30 când ar fi trebuit să înceapă votul final în plen, conform programului oficial anunțat. PSD nu este în sală. Cer sancțiuni ferme împotriva parlamentarilor absenți și convocarea în regim de urgență a unei noi ședințe în plen. Sunt dezgustată de aceste coterii politice parlamentare. Dezgustată! La funcții și locuri eligibile pe liste la următoarele alegeri parlamentare înainte, la muncă înapoi!”

Mai mult decât atât, Andreea Paul, inițiator al legii privind reconversia creditelor în franci elvețieni, a declarat că reprezentanții PSD mint pentru că nu au participat nici la ședința de plen, nici la dezbaterile care au avut loc în comisiile reunite. „Domnul Dragnea și doamna Birchall mint de îngheață apele. Niciunul nu a fost în sală nici ieri (n.r. luni, 10.10.2016) în comisiile reunite de buget și juridice la dezbaterea legii conversiei, nici azi (n.r. 11.10.2016) în plenul Camerei Deputaților. Minciuna lor poate fi ușor probată. Verificați imaginile. Sunt înregistrări peste tot. Reprezentanții creditaților au fost prezenți și pot să confirme aceste lucruri. Până unde poate merge ipocrizia de campanie și de nemuncă?!”, a declarat Andreea Paul. (!!!! Insert print screen- Andreea Paul Camera Deputaților).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here