PSD şi PNL s-au prins în „hora” politică

0
15

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat luni, la Iaşi, că liberalii sunt decişi să realizeze alianţa cu social-democraţii. „Aici, în acest loc special al istoriei, culturii şi spiritualităţii româneşti, în această zi specială din istoria României, spun în numele PNL – suntem decişi să purcedem la un act politic major, la constiturea unei alianţe care să ofere şansa tuturor românilor, şansa revenirii la o ţară şi la o societate cu funcţionare normală”, a spus Antonescu, în cadrul unei conferinţe de presă comună cu liderul PSD, Victor Ponta. Crin Antonescu şi Victor Ponta au fost prezenţi, luni, la Iaşi, la ceremoniile dedicate Unirii Principatelor Române.

Alianţă pe 5 februarie

Partidul Social Democrat (PSD) va convoca, pe 5 februarie, Consiliul Naţional al partidului pentru a decide alianţa cu ACD, a anunţat, luni, la Iaşi, preşedintele PSD, Victor Ponta. Potrivit acestuia, alianţa va avea „obiective naţionale esenţiale” şi va urmări stoparea măsurilor antisociale şi antinaţionale adoptate de actuala putere. „Voi convoca CN al PSD şi voi propune formarea unei alianţe, unei platforme juridice înregistrată din punct de vedere juridic. De asemenea, voi propune ca această alianţă să fie pe termen mediu sau lung, să aibă obiective naţionale esenţiale, obiective care ţin de democraţie, de funcţionarea instituţiilor statului, dar, în acelaşi timp, ţin de ceea ce oamenii aşteaptă şi mâine de la noi: să oprim măsurile antisociale şi antinaţionale ale actualei guvernări, să refacem echilibrul şi să le dăm oamenilor banii care au fost furaţi de actuala putere, să relansăm economia şi să asigurăm o dezvoltare normală a acestei ţări”, a afirmat Ponta.

Cer socoteală

El susţine, în acelaşi timp, că alianţa PSD-PNL-PC va trebui să ceară socoteală „celor care au încălcat legea”. Preşedintele social-democrat a precizat că, în ciuda doctrinelor diferite, PNL, PSD şi PC au elemente comune care să le permită să formeze o alianţă pe termen mediu sau lung. „Vreau să spun că sunt perfect conştient, ca şi domnul Crin Antonescu, de probleme şi de ideile diferite din punct de vedere ideologic, dar sunt convins că între ‘România bunului simţ’ propusă de domnul Antonescu şi ‘România socială’ propusă de mine şi de PSD nu este vorba de o opoziţie sau de o concurenţă, ci de o completare. Cred că pot să se îmbine pentru că oamenii vor în acelaşi timp bun-simţ, vor dezvoltarea economică, vor încurajarea iniţiativei private, pe cât de mult doresc ca statul social şi ceea ce înseamnă drepturile fundamentale ale lor să fie asigurate în continuare de o forţă politică PSD- ACD, care să garanteze tot ceea ce s-a obţinut în ultimii 20 de ani şi s-a pierdut într-un an şi jumătate. Sunt convins că putem crea o alternativă a binelui, pentru că axa răului a fost formată”, a mai declarat Victor Ponta.

Liberalii vor cu PSD

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat luni, la Iaşi, că liberalii sunt decişi să realizeze alianţa cu social-democraţii.”Aici, în acest loc special al istoriei, culturii şi spiritualităţii româneşti, în această zi specială din istoria României, spun în numele PNL – suntem decişi să purcedem la un act politic major, la constiturea unei alianţe care să ofere şansa tuturor românilor, şansa revenirii la o ţară şi la o societate cu funcţionare normală’, a spus Antonescu, în cadrul unei conferinţe de presă comună cu liderul PSD, Victor Ponta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here