Le pune “cep“ liberalilor gorjeni

0
31

tudor-barbu-conferintaInterdicţia liberalilor impusă de liderul PNL Gorj, Tudor Barbu, de a mai participa în orice situaţie la emisiunile de radio şi televiziune a fost comentată de Liviu Cotojman, primarul comunei Roşia de Amaradia. Acesta consideră că decizia ca liberalii să fie invitaţi doar cu acordul conducerii partidului este una bună, Cotojman motivând că PNL Gorj are nevoie de disciplină în momentul de faţă. Co-preşedinta femeilor din PNL Gorj, Mădălina Ciolocoi, susţine că Tudor Barbu şi Dan Vâlceanu nu le interzic liberalilor să participe la emisiuni, ci din contră, se doreşte îmbunătăţirea relaţiei cu presa. 

Edilul PNL Liviu Cotojman a anunţat la Radio Omega că liberalii gorjeni vor fi reprezentanţi în mass-media de şase comunicatori aleşi special, dar şi de purtătorul de cuvânt al partidului, Denisa Şuţă, şi de cei doi preşedinţi, Tudor Barbu şi Dan Vâlceanu. „S-a stabilit ca la următoarea şedinţă a Biroului Permanent Judeţean, care va fi peste câteva zile, să stabilim şase comunicatori alături de alţi trei, care înseamnă purtătorul de cuvânt şi cei doi preşedinţi, Barbu şi Vâlceanu, care vor fi receptivi la toate invitaţiile la care apelează mass-media gorjeană. Cu alte cuvinte, vrem să impunem o disciplină de partid şi stabilirea unor comunicatori. Nu înseamnă că s-a restricţionat dreptul de exprimare al unui membru de partid, dimpotrivă, se doreşte creşterea apariţiilor în presă”, a explicat Liviu Cotojman. Nici liberalii care deţin funcţii în administraţia locală şi judeţeană nu vor mai putea participa la emisiuni radio şi tv în orice condiţii, ci doar cu acordul şefilor din PNL Gorj. Primarul din Roşia de Amaradia pare că acceptă şi această condiţie şi spune că va informa liderii de partid chiar şi atunci când va fi invitat la emisiuni pe probleme de administraţie. 

Nu s-a interzis

Co-preşedinta femeilor din PNL Gorj, Mădălina Ciolocoi, susţine că Tudor Barbu şi Dan Vâlceanu nu le interzice liberalilor să participe la emisiuni, ci din contră, la ultima şedinţă a Comitetului Executiv s-a discutat despre o mai bună comunicare cu presa. Ciolocoi a mai spus la Radio Omega că, pe lângă primarii PNL din localităţi care pot oricând să vorbească în mass-media, au fost stabiliţi şi câte doi comunicatori pe fiecare colegiu de parlamentar. Potrivit PNL, prin această reorganizare se doreşte o îmbunătăţire a relaţiei cu presa. „S-au împărţit responsabilităţile pe colegii, iar fiecare colegiu să fie reprezentat de doi şefi, unul de la PNL, celălalt de la fostul PDL, adică co-preşedinţi pe colegii şi s-a stabilit ca pentru şedinţa următoare de Comitet Executiv, cei doi şefi să vină şi să propună o persoană care să reprezinte în emisiuni colegiul respectiv, pe diferite probleme economic, sociale, politice, dar, în problemele care privesc primăria, responsabil este primarul şi el trebuie să comunice problemele care apar la el în localitate. Nu s-a interzis să se meargă la emisiuni pentru că, începând de acum, trebuie acoperite toate solicitările din presă”, a explicat Mădălina Ciolocoi, unul dintre liberalii cu prezenţă mare în presa locală. Posturile de radio şi de televiziune din Gorj au primit o adresă din partea organizaţiei judeţene a PNL, prin care sunt anunţate că începând de astăzi, liderii PNL Gorj nu mai pot fi invitaţi la emisiuni decât prin intermediul purtătorului de cuvânt. În adresa semnată de co-preşedintele Dan Vâlceanu, redactorilor şefi li se recomandă să lanseze invitaţiile în intervalul orar 10.00-12.00.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here