Război total între Vîlceanu și Romanescu: „Până în 2017, candidații PNL erau desemnați de PSD”

0
721

Se reaprinde scânteia scandalului în PNL Gorj. Liderul de la Municipiu face acuzații grave la adresa președintelui PNL Gorj afirmând că până la câștigarea Primăriei Târgu Jiu, în 2017, liberalii jucau după cum le cântau social-democrații. Dan Vîlceanu nu răspunde vorbelor acide lansate de Marcel Romanescu afirmând scurt că listele parlamentare nu vor fi modificate.

Retragerea lui Mihai Paraschiv de pe lista PNL pentru parlamentare îl face pe președintele organizației municipale să dea înainte cu modificarea structurii aprobate. Marcel Romanescu mizează pe scorul bun obținut la alegerile locale pentru a-și impune un om apropiat pe un loc eligibil. “Voi încerca să discut și la nivel central cu factorii responsabili. Așa mi se pare și moral și eficient pentru următoarea campanie electorală. Organizația municipală nu trebuie lăsată fără un candidat pe locurile posibil eligibile de pe listele PNL. Locul 4 este un loc neeligibil. Nu ne îmbătăm cu apă rece. Fac politică de ceva timp, am demonstrat că pot avea și rezultate în politică, nu numai să fac politică, iar locul 4 era aruncat în bătaie de joc. Acel loc 4 nu ne onorează. Suntem în momentul de față cea mai puternică organizație municipală din Oltenia. Cred că și Dan Vîlceanu, dar în primul rând cei din forurile centrale, se uită cu ochi frumoși spre singura organizație care a câștigat alegerile la un nivel foarte înalt în Oltenia. Nu ne pot desconsidera în condițiile în care noi am făcut cu adevărat istorie la Târgu Jiu”, susține Marcel Romanescu.

Act de prezență

Pentru toate eșecurile din trecut Marcel Romanescu are un vinovat. Acesta susține că înțelegerile la nivel județean erau făcute de lideri. “Pragurile la Târgu Jiu sunt mult mai mari, avem 45% la primar, 37% la Consiliul Local și 34% la Consiliul Județean. Noi suntem oricum peste media pe care PNL a obținut-o la nivelul județului. În condițiile în care vom avea un candidat în cele trei locuri, câte doi la deputați și unul la senat, vom putea face un rezultat istoric, mult mai bun decât rezultatul pe care l-am avut la alegerile locale. Când îmi propun ceva într-o campanie electorală, eu și realizez. Pot să vin cu mandatul pe masă și să spun că în condițiile în care vom avea un candidat, vom obține un rezultat foarte bun la Târgu Jiu. Întotdeauna Târgu Jiul aduce cele mai multe voturi. De fiecare dată când candidam la Consiliul Județean, nu luam în calcul Târgu Jiul, lăsându-l pradă domnului Cârciumaru și PSD. De 17 ani noi am făcut doar act de prezență în campaniile electorale la Târgu Jiu. Până în 2017, când am câștigat mandatul de primar, noi ne prezentam ca să fim prezenți. Eu sunt sigur că o parte dintre candidații din acele competiții electorale, deși nu le pot numi competiții, că erau o bătaie de joc, erau desemnați chiar de domnul Cârciumaru. Știm foarte bine acele rezultate de 5-8% care nu onorează vreun partid într-o competiție electorală”a mai declarat Marcel Romanescu.

După ce a votat, se plânge

Pe de altă parte liderul PNL Gorj este mai cumpătat în declarații. Dan Vîlceanu îi amintește edilului ce poziție a luat în momentul votului. Listele pentru parlamentare au vot votate în unanimitate. “Avem trei locuri eligibile. În Colegiul Director Județean a fost dat un vot pe listele cu care ne prezentăm în fața alegătorilor la alegerile parlamentare. Votul a fost în unanimitate pentru această listă, cu primarul Marcel Romanescu și alți aproape 100 de colegi din județ prezenți în sală. Din punct de vedere al statutului partidului, deja s-a votat lista. Din acest moment, orice doleanță nu poate fi validă. Domnul Romanescu a votat practic lista de care vorbim acum. Trebuie văzut ce anume cere domnul Romanescu, pentru că după ce am votat o dată, discuția nu își mai are rostul. S-a votat, a fost unanimitate, iar orice propunere după aceea nu își mai are rostul. A fost o discuție pe care am avut-o cu Mihai Paraschiv. Înțeleg că vrea să rămână concentrat pe ceea ce face la Transloc. Îl înțeleg și îi urez succes, pentru că succesul pe care îl va avea în acest proiect se va repercuta într-un transport public în comun mai bun pentru toți cetățenii Târgu Jiului și mergem înainte”, a transmis Dan Vîlceanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here