2.6 C
Târgu Jiu
duminică, martie 7, 2021
Acasă Headlines Războiul comunicatelor! PNL şi PSD se ceartă pe CEO

Războiul comunicatelor! PNL şi PSD se ceartă pe CEO

Liberalii şi social-democraţii se acuză reciproc de dezinteres şi rea intenţia în ceea ce priveşte participarea la un eveniment organizat de către Biroul de Informare în România al Parlamentului European, la Târgu-Jiu, cu producătorii de energie electrică pe cărbune.

termo-rovinari

La Prefectura Gorj, a avut loc, vineri, o consultare pe tema modificării Directivei 2003/87/CE în vederea rentabilizării reducerii emisiilor de dioxid de carbon şi a sporirii investiţiilor în acest domeniu, organizată de Biroul de Informare în România al Parlamentului European cu producătorii de energie electrică pe cărbune din România. La întâlnire au participat europarlamentarul Marian-Jean Marinescu, vicepreședintele Grupului PPE din Parlamentul European, consilierul județean Dan Vîlceanu, reprezentanți ai Complexurilor Energetice Oltenia și Hunedoara, ai COLTERM Timișoara, ai Agenției pentru Protecția Mediului Gorj, organizațiilor pentru protecția mediului printre care Bankwatch, liderii sindicatelor din energie SMEO și FNME, Gabriel Căldărușe și Constantin Mitrescu şi prefectul județului Gheorghe Paraschivu, în calitate de reprezentant al Guvernului în teritoriu.

PNL atacă

Conducerea PNL Gorj acuză, însă, PSD Gorj că i-ar fi interzis președintelui Consiliului Județean Gorj, Ciprian Florescu, să participe, deși acesta a fost invitat la consultări. Liberalii cred că pesediştii au făcut acest lucru doar pentru ca ulterior să poată ataca acțiunea Biroului de Informare în România a Parlamentului European și să ducă evenimentul într-o sferă fals electorală. „Dezastrul pe care PSD l-a adus la CEO este demonstrat și prin faptul că reprezentanții CEO au ridicat în discuție faptul că nu au primit nici până acum banii pentru certificatele de CO2 din Planul Național de Inveștiții, deși au avut până acum toată puterea politică la nivel central și local, inclusiv la conducerea CEO prin Laurențiu Ciurel, fost vicepreședinte PSD Gorj”, precizează PNL într-un comunicat.

PSD ripostează

În schimb, social-democraţii susţin că întâlnirea de vineri, dintre activul de partid PNL și conducători ai unităților energetice din CEO pe tema Directivei reducerii emisiilor de bioxid de carbon, a fost una mai mult în scop politic, decât economic. Tot printr-un comunicat de presă, PSD Gorj le transmite liberalilor că scăderea emisiilor de CO2 trebuie să aibă loc prin tehnologii, nu prin închideri de capacități și pierderi de locuri de muncă, iar Guvernul României trebuie să asigure finanțarea acestor tehnologii din fonduri europene, așa cum au făcut Guvernele celorlalte state europene. „Considerăm că întâlnirea de vineri a fost doar de natură politică, cu scopul de a masca acțiunea de închidere a unor capacități energetice. Participarea unor directori ai CEO, exclusiv alături de europarlamentari și lideri PNL, scoate în evidență politizarea activității de minerit și energie, ca în perioada guvernării PDL, actual PNL. De asemenea, Instituția Prefectului, prin prefectul Gheorghe Paraschivu, a demonstrat că acesta este, de fapt, angrenat politic, în tabăra PNL”, susţine PSD, care aminteşte de întâlnirile avute de prefectul Paraschivu cu liderii sindicali apropiaţi liberalilor, sfidând celelalte sindicate din minerit din energie.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Comentarii recente